Gnocchi met romige blauwe kaassaus is een eenvoudig en heerlijk diner voor degenen onder ons die weinig tijd hebben. Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola is zo heerlijk en kookt in één pan! Er is niets beter dan het gemak van bereide gnocchi om de honger te stillen. In dit eenpansgerecht zijn zachte gnocchi de ster van een heerlijk, voedzaam diner dat je in een mum van tijd klaarmaakt. De gnocchi zijn bedekt met een snelle, romige saus, doorspekt met champignons, rozemarijn en een hartige blauwe kaas. Dit is een pastamaaltijd wat zo geruststellend is aan het eind van een lange dag en die binnen 30 minuten klaar is om te eten. Romige, kaasachtige gnocchi met champignons is een gezellige en heerlijke maaltijd.

 

Gnocchi

 

Het Italiaanse pastasoort gnocchi (spreek uit als njokki) zijn deegballetjes of deegkussentjes gemaakt van aardappelen en bloem. Gnocchi is het meervoud van gnocco wat ‘klont’ betekent. Deze lekkere deegkussentjes (een soort knoedel) zijn van oorsprong Italiaans.
Je vind gnocchi in elke supermarkt bij de pasta-afdeling. En er zijn ook supermarkten die ze vers in de koelafdeling verkopen. Ze hoeven slechts heel kort gekookt te worden en zullen in slechts een paar minuten gaar zijn. Daarna kan je ze in de pan bakken.

 

Paddenstoelen

 

Ik heb kastanjechampignons gebruikt in dit recept. Ik hou van de hartigheid die paddenstoelen opleveren. Ze zijn een bevredigende vleesvervanger in vegetarische gerechten.
Je kunt ook een mix van witte champignons en portobello’s nemen. Maar elke paddenstoel die je gebruikt, zoals oesterzwammen, shiitake of beukenzwammetjes kan worden gebruikt.

 

Gorgonzola

 

De Italiaanse blauwader kaas Gorgonzola is zachter en romiger dan Roquefort of Blue Stilton. Hij heeft een grijze korst en mooie blauwaders. De smaak is licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Gorgonzola wordt gemaakt van koemelk. De kaas wordt verkocht als ‘dolce‘ en ‘naturale’ als rijpe.
Je kunt deze kaas ook vervangen door een andere blauwe kaas zoals Bleu D’Auvergne, Stilton, Saint Agur of een Castello blue.

 

Tips:

 

Serveer de gnocchi eventueel nog met een lekkere groene salade.

Houd je van champignons en pasta? Probeer dan ook eens deze:

Pasta met uien en paddenstoelen
Spaghetti met miso paddenstoelen
Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen
Risotto met paddenstoelen
Open lasagne met paddenstoelen

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola: