Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je kunt het ook maken met alleen maar erwtjes bijvoorbeeld. Ben jij ook zo gek op gnocchi, dan zou ik zeggen probeer deze snel.

 

Gnocchi

 

Gnocchi (spreek uit: njokkie) is een Italiaanse pastasoort. Het zijn zachte deegkussentjes gemaakt van aardappel, bloem en ei. Het lijkt een beetje op de knoedels. Nadat de gekookte aardappelen fijngeprakt zijn en met de bloem en ei gemengd zijn, wordt er een rol van gemaakt. Deze wordt gesneden in kleine stukjes. Soms worden de gnocchi ook nog bewerkt met een vork om er richeltjes in te krijgen. Hierdoor blijft de saus beter aan de gnocchi hangen.

 

Deze pastasoort wordt in Italië meestal als voorgerecht gegeten, maar in ons landje maken we er een hoofdgerecht van.
De gnocchi is snel gaar, kook ze in heet water en als ze komen bovendrijven zijn ze al klaar.
Je vindt ze vers of gedroogd in de supermarkt. Deze lekkere grote heb ik gekocht bij de Lidl tijdens de Italiaanse themaweek.

Op de site vind je nog veel meer gnocchi recepten, zoek ze maar eens op.

 

Zalm

 

Zalm is een geliefde vissoort en wordt daarom veel gegeten. Het is niet alleen een hele lekkere vis, maar deze is ook nog eens heel erg gezond. Deze vis bevat namelijk veel vitamines, mineralen en gezonde vetten. Een goede reden om deze vis vaker op het menu te zetten. Daarnaast is het ook een hele veelzijdige vis, je kunt het op vele manieren bereiden.
Ik heb veel zalmgerechten op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Gebakken zalm met mosselen, Aziatische kokos vissoep met zalm of een Hele zalmzijde in folie uit de oven.

 

Peulvruchten

 

Ik heb voor deze gnocchi groene peulvruchten uit de vriezer gebruikt. Dit zijn erwten, sojaboontjes en tuinboontjes. Die laatste heb ik overigens niet dubbel gedopt. Is wel lekkerder, maar veel werk.

 

Tips:

 

Ik heb geen saus gebruikt in dit gerecht. Het kookvocht van de gnocchi dient als ‘saus’.

Gebruik een verse Italiaanse kruidenmix, hierin zit oregano, rozemarijn en tijm.

 

 

Recept Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten: