Ik ben gek op drankjes zoals cocktails en mocktails. En nu heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een grapefruit en hibiscus cocktail. Je moet er even de tijd voor nemen, je gaat namelijk ijsblokjes met bloemetjes erin maken en een lekkere hibiscus siroop, maar dan krijg je wel iets goddelijks ervoor terug. Een heerlijke zomerse cocktail die er ook nog eens prachtig uitziet!

 

Cocktails

 

Dit zijn gemixte drankjes gemaakt van een alcoholische drank gemengd met frisdranken, vruchtensap, siroop, room of andere soorten drankjes. Een cocktail moet officieel uit minimaal drie ingrediënten bestaan.
Gemixte drankjes die uit twee ingrediënten bestaan heten mixdrankjes en geen cocktails. Een bekend mixdrankje is de Rum-Cola.
De alcoholische dranken in cocktails kunnen likeuren of gedistilleerde dranken zijn.

 

De cocktails zien er meestal feestelijk uit met prachtige kleurtjes. De speciale glazen waarin ze geserveerd worden en de versieringen zoals takjes kruiden, schijfjes fruit, rietjes en parapluutjes maken het geheel compleet.

 

Cocktails zonder alcohol worden ook wel virgin cocktails of mocktails genoemd. Daarvan heb ik er ook diverse op de site staan. Zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aardbeien hibiscus mocktail, Crodino mandarijn mocktail, Blauwe bessen ananas mocktail of Mango bitter lemon mocktail. Heerlijke frisse drankjes voor een warme dag.

 

Enkele bekende cocktails zijn: Caipirinha, Daiquiri en Mojito. En jij kunt die lekker zelf thuis maken.

 

Voor deze cocktail moet je een dag van te voren beginnen. Je maakt namelijk eerst de ijsblokjes en de hibiscussiroop.

 

IJsblokjes

 

Ik heb voor deze ijsblokjes de rozenblaadjes van de rozenbottel gebruikt, deze zijn namelijk eetbaar. Ze staan nu te bloeien, dus pluk ze snel. Maar je kunt ook ‘gewone’ rozenblaadjes gebruiken.

 

Tips:

 

Ik heb losse hibiscus theeblaadjes gekocht op mijn vakantie in Turkije en die heb ik gebruikt voor de siroop. Maar je kunt ook 2 zakjes hibiscusthee gebruiken.
Koop een pak rode grapefruitsap of pers rode grapefruits zelf uit.

 

Recept Grapefruit en hibiscus cocktail: