Een bord vol met comfort food, dat is deze romige Griekse orzo maneštra. Een orzo met rundergehakt gegaard in een tomatensaus, dit wil je proberen! Maneštra oftewel risotto Griekse stijl met rundergehakt, is een eenvoudig Grieks gerecht wat makkelijk te bereiden is.
Als je zin hebt in een bordje warm comfort eten, dan is dit iets voor jou.
Dit recept is eenvoudig, je kunt het met of zonder rundergehakt maken. De munt en kaneel erin zorgt voor een unieke Griekse smaak. Ik weet wat je denkt. Munt en kaneel? Echt? Ja echt, geloof me, het werkt.

 

Kaneel wordt vaak toegevoegd aan Griekse recepten op basis van vlees (denk aan moussaka). De munt is super uniek maar subtiel en geeft het geheel een geweldige smaak. Je zult me gewoon moeten vertrouwen en het zelf gaan proberen.
Je kunt ook een vegetarische maneštra maken, bereid het gerecht dan zonder gehakt en met een lekkere zelfgemaakte groentebouillon.

 

Orzo

 

Ik ben dol op orzo. Het is een pastasoort wat op een rijstkorrel lijkt. Orzo wordt veel gebruikt in de Griekse, Turkse en Midden-Oosterse keuken. De grotere supermarkten verkopen deze pasta wel, je kunt het ook vinden onder de naam riso. Mocht je het in de supermarkt niet vinden, ga dan naar een Turkse of Marokkaanse supermarkt, die hebben het zeker.
Als je orzo kookt, wordt het lekker romig. Je kunt het verwerken in soepen, salades, risotto oftewel orzotto of maak er een pilaf van.

 

Griekse recepten

 

Ben jij ook zo gek op de Griekse keuken? Dan heb ik nog een paar andere heerlijke recepten voor jou om te proberen:

Griekse stijl lamsschenkels
Stifado runderstoof
Pita met gyros kip
Souvlaki
Gyros kofta’s
Pittige fetadip
Tzaziki

 

Tips:

 

In plaats van rundergehakt, kan je ook lamsgehakt of kipgehakt gebruiken.

De alcohol in de wijn verdampt bij het koken, maar als je geen wijn wilt gebruiken vervang dit dan door extra bouillon.

 

 

Recept Griekse orzo maneštra: