Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder heeft niet alleen een mooi lichtgroen kleurtje, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de spinaziepoeder die ik van Van Beekum Specerijen mocht ontvangen.
En ik heb nog veel meer lekkere recepten gemaakt met deze spinaziepoeder. Bijvoorbeeld deze Spinazie ananas smoothie.
Groene hummus met koriander en spinaziepoeder. Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder is niet alleen mooi lichtgroen, maar ook erg lekker.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Totale tijd 7 minuten min
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 blik (310 gr) kikkererwten
- olijfolie
- 2 el tahin
- 50 gr verse koriander, gehakt
- 1 el citroensap
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ tl komijnpoeder
- 1 el spinaziepoeder
- zout en peper
Instructies
- Giet de kikkererwten met vocht en al in je keukenmachine samen met een flinke scheut olijfolie en de rest van de ingrediënten. Pureer tot een romige massa.
- Doe er eventueel nog wat water of olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is. Voeg nu peper en zout toe.
- Schep de hummus in een schaaltje en serveer met een scheutje olijfolie en strooi als laatste nog wat spinaziepoeder erover.
- De hummus is in goed afgedekt bakje een week houdbaar in de koelkast.