Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met het zoete van de meloen, het frisse van de komkommer, het zachte van de avocado en het romige van de burrata. Dit wil je proeven!

 

Salades

 

Ik ben gek op salades en daarom staan er best wel veel saladerecepten op de site. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, dan naar: Categorie en hier selecteer je dan salades.
Het zijn zelfs meer dan 280 recepten! Nou als je daar geen salade die jij lekker vindt kunt vinden, dan weet ik het niet meer.

 

Maar nu even terug naar deze salade. Ik had het idee om er een hele groene salade van te maken, maar de Dino meloen die ik gekocht had bleek wit te zijn. Maakt niet uit, het is nu een mooie groene salade met wit geworden. Wit van de meloen, de burrata kaas en de daslookbloemetjes op de salade.

 

Groene kruiden*

 

Ik heb dus daslook, oregano, peterselie en dragon gebruikt in de salade. En het leuke is dat je bij elke hap de kruiden apart proeft. Elk kruid geeft zijn specifieke smaak aan de salade. Je kunt zelf variëren met de verse groene kruiden, neem de kruiden die jij lekker vindt.
Ook lekker is basilicum, peterselie, bieslook, kervel, dille, munt, bladselderij en koriander. Wellicht heb je nog bosjes kruiden in de koelkast liggen, die kan je dan mooi verwerken in deze salade.

 

Burrata

 

De Italiaanse kaas burrata is een romige variant van de mozzarella. Het is een witte bol kaas wat – net zoals de echte mozzarella – gemaakt wordt van buffelmelk. Het verschil is dat in de burrata nog extra room verwerkt wordt. Niet goed voor de lijn, maar wel heerlijk.
De kaas vind je sowieso bij een goede kaasboer en sommige supermarkten verkopen het ook. Mocht je de kaas niet kunnen vinden, vervang het dan door mozzarella.

 

Dressing

 

Ik ben gek op een zuurtje in de dressing. Daarom zit er ook citroenrasp en sap in verwerkt. Meng dit door de Griekse yoghurt en doe er een beetje knoflook naar smaak bij. Deze dressing is niet alleen lekker op een salade, maar ook als saus bij gegrilde vis of groenten. Mocht je het te zuur vinden, dan kan je er nog wat honing doorroeren.

 

Tips:

 

Als je er een maaltijdsalade van wilt maken, kan je er nog blokjes kaas zoals feta, geitenkaas of blokjes oude kaas erin verwerken.

Serveer er dan ook een stokbroodje bij.

Pijnboompitten, noten en/of zaden in de salade is ook nog erg lekker.

 

 

Recept Groene kruiden salade met burrata: