Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.

 

Tahin

 

Tahin of tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes, een soort pindakaas van sesam zeg maar. Deze pasta komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt daar o.a. gebruikt voor het maken van hummus, baba ganoush of de zoete halva. Natuurlijk kan je er ook een lekkere tahinsaus van maken, serveer dit bij falafel of shoarma.
Tahin is al heerlijk om zo te eten met een stuk Turks brood, je dipt het brood erin of je besmeert het ermee.

 

Als je tahin mengt met andere ingrediĆ«nten of gebruikt om er een saus van te maken heeft het de neiging om erg dik te worden. Meng er dan citroensap en/of water doorheen om het dunner te maken. Dus als je het wilt gebruiken om er een dressing van te maken, schrik dan niet dat het erg ‘stevig’ wordt maar leng het aan.

 

Groene kruiden

 

Zomers heb ik heel veel groene kruiden in de tuin staan. Ideaal om even de tuin in te gaan en de kruiden naar wens te plukken. Het zijn niet alleen goede smaakmakers, maar ze zijn ook nog eens goed voor je lichaam. Zo heeft elk kruid of specerij zijn specifieke gezonde eigenschappen. Je gebruikt ze waarschijnlijk zonder er bij stil te staan wat deze kruiden en specerijen nog meer kunnen doen voor je, dan een gerecht lekker maken. Maar welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen? Je kunt het allemaal lezen in deze blog.

En in mijn blog de lekkerste wereldse groene kruidensauzen vind je nog veel meer sausjes, dips en dressings gemaakt van verse kruiden.

 

 

Recept Groene kruiden tahinsaus: