De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt.
Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie.
De groene wordt gemaakt van groene kruiden en hierin heb je nog de mojo de perejil (gemaakt van peterselie) en de mojo de cilantro (gemaakt van koriander). Iedereen heeft zijn eigen recept voor deze mojo verde en dit is de mijne.

 

Deze groene kruidensaus is heerlijk bij geroosterd vis, vlees, groenten, aardappelen, salades of met een lekker stuk brood. Het is snel te maken en is een ideale saus voor bij de barbecue. Als je deze saus eenmaal geproefd hebt, zal je hem vaker maken. Zo verslavend lekker is het.
Dus haal snel een bos koriander of peterselie in huis en zet je keukenmachine aan het werk.
Je kunt de saus goed afgesloten in een weckpot ongeveer een week goed houden in de koelkast.

 

Mocht je geen liefhebber van koriander zijn, gebruik dan alleen maar peterselie. Maar ik moet zeggen dat de koriander toch wel een speciale smaak geeft aan deze saus.
Je kunt een groene peper gebruiken in plaats van de verse jalapeño peper, voor het geval je die niet kunt vinden. En in plaats van de milde olijfolie kan je ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.
De saus is niet alleen maar ontzettend lekker, maar door de verse groene kruiden en specerijen ook nog eens heel goed voor je. Het geeft je immuunsysteem een positieve kick en het verlaagt je bloeddruk en cholesterol. Als dat al geen redenen zijn om deze saus te proberen dan weet ik het niet meer.

 

Groene sauzen

 

In mijn blog de lekkerste wereldse groene kruidensauzen, vind je nog veel meer heerlijke groene kruidensauzen.

 

 

Recept Groene kruidensaus Mojo verde: