Ik heb toch een heerlijk linzengerecht voor jullie. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt of denkt dat je dit niet lekker vindt, dan moet je eens deze groene linzen curry met boerenkool proberen. Wedden dat je dit heerlijk vindt. Linzen in een romige kokosmelksaus met de pittige specerijen van de groene curry kruidenmix, jammie!

 

Linzen

 

Ik werd uitgedaagd door Peulvruchten.nl om recepten te maken met hun peulvruchten. Dit is al een hele aparte Libanese erwtensoep en een Bruine bonencurry met rijst geworden. Maar dit is weer een totaal ander gerecht. Comfort food in een kom!
Er bestaan diverse soorten linzen en dit gerecht is met groene linzen gemaakt. Je kunt het ook met andere linzen maken, maar gebruik geen linzen die snel uit elkaar vallen en papperig worden, zoals de rode of oranje linzen. Dat wil je niet in dit gerecht, de linzen mogen heel blijven en net gaar zijn.
Linzen zijn niet alleen heel erg lekker, maar ze zijn ook heel veelzijdig. Je kunt ze gebruiken in heel veel verschillende soorten gerechten. Van salade, tot soep, cake en stoofpotjes aan toe.
Joke Boon heeft zelfs een heel kookboek gewijd aan linzen.

 

Linzen hadden vroeger een beetje een geitenwollensokken image, maar dat is helemaal voorbij. Ze zijn ontzettend populair aan het worden en worden echt over de hele wereld gegeten. Linzen zijn voedzaam, zitten vol met vezels, vitaminen, mineralen en eiwitten. En dat zorgt voor een goede darmwerking, iedereen kan linzen daardoor goed verdragen.

 

Groene curry

 

Ik heb deze stoofpot / soep gemaakt met een blikje Thai Green Curry kruidenmix, maar je kunt ook een groene currypasta gebruiken. Je kunt dit vinden in de meeste supermarkten. Gebruik eerst een eetlepel van dit spul, het kan erg pittig zijn. Je kunt altijd nog wat toevoegen, maar als het te pittig wordt is het moeilijk om het weer minder spicy te krijgen.
Omdat het nu het seizoen van de boerenkool is, heb ik dit gebruikt. Maar je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld spinazie. Koop het liefst boerenkool van de stronk en hak dit grof.

 

Tips:

 

Als je niet van koriander houdt, vervang dit door peterselie.
De pinda’s kan je ook vervangen door cashewnoten.

 

 

Recept Groene linzen curry met boerenkool: