Als je de kinderen broccoli wilt laten eten, verstop het dan in dit pastagerecht. De meeste kinderen zijn wel dol op macaroni met kaas, dus als je deze groene Mac and Cheese met broccoli voor ze maakt, krijgen ze ook nog een portie groente naar binnen. Hoop dat je ze kunt foppen met deze heerlijke pasta. Verzin er een leuke naam voor, dat wil ook wel helpen.

 

Broccoli

 

Deze maand zat er o.a. biologische broccoli van BioBrass uit Zeewolde in de Flevourbox. Daar wilde ik iets speciaals mee doen en dat is aardig gelukt in deze groene mac & cheese.
Broccoli is best wel een populaire groente in ons land, behalve dan bij sommige kinderen. Het is een veelzijdige groente, je kunt het koken, stomen, (roer)bakken, grillen, er soep, stamppot of een salade van maken. Het groene broertje van de bloemkool is erg gezond, bevat weinig calorieën, veel vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Redenen genoeg om deze groente vaker op tafel te zetten.
Deze groente is het hele jaar te koop. Koop wel een mooie donkergroene verse stronk zonder gele plekken in de roosjes.
In de vorige groentebox zat ook broccoli en daar heb ik deze lekkere Orzo met broccoli en roomsaus en Broccoli salade met pindadressing van gemaakt.

 

Macaroni

 

Ik heb geen macaroni gebruikt, maar een volkoren fusilli pasta oftewel spirelli. Een spiraalvormige pasta die ik nog had liggen. Je kunt natuurlijk ook gewoon macaroni, penne, rigatoni of orecchiette pasta gebruiken. Omdat het gerecht nog een half uur de oven ingaat, kan je de pasta het beste beetgaar koken.

 

Kaas

 

Ik heb cheddar en Parmezaanse kaas gebruikt. De cheddar vanwege de smaak en omdat het zo lekker smelt en de Parmezaanse kaas geeft een lekkere hartige kaassmaak aan deze pasta. Je kunt ook een andere ‘smelt’ kaas gebruiken zoals bijvoorbeeld mozzarella, Gruyère of een Goudse kaas. En neem in plaats van de Parmezaanse kaas een hele oude Hollandse kaas.

 

Tips:

 

Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool of romanesco.

Extra nodig: blender en ovenschaal

 

 

Recept Groene Mac and Cheese met broccoli: