Deze groene monster donuts zijn simpele Halloween versnaperingen die je heel leuk met de kids kunt maken. Spooky donuts gemaakt van mini donuts uit de supermarkt, witte chocolade en groene eetbare kleurstof. Plak er een vampier gebitje en een paar oogjes op en het Halloween feestje kan beginnen.

 

Halloween

 

Omdat mijn man 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier ook de Amerikaanse feestdagen. En Halloween is er zo een. Halloween wordt altijd op 31 oktober gevierd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Maar nu wordt het ook steeds meer in ons land gevierd. Het is de dag dat duizenden jaren geleden de Kelten vierden dat de overledenen hun vroegere woonplaatsen opzochten. De uitgeholde pompoenen met lichtjes en de griezelig verklede kinderen zijn het symbool van deze dolende zielen. Nu is het een griezelig kinderfeest waarbij de kinderen verkleed langs de deuren gaan om snoep op te halen.

 

Maken

 

Ik heb kant-en-klare mini donuts gekocht. De helft witte chocolade au-bain-marie gesmolten en de rest van de chocolade daarna erdoor gemengd. Dit heet tempereren en dit zorgt ervoor dat de chocolade harder wordt en niet zacht blijft op de donuts. Hierdoor heb ik toen groene eetbare kleurstof doorheen gemengd. Je kunt ook blauwe of rode kleurstof gebruiken, als je dat toevallig nog in huis hebt. Of meerdere kleuren, lijkt me ook wel leuk.
De vampier gebitjes heb ik bij de Action gekocht en de eetbare oogjes bij de Wibra, maar online kan je dit ook besteld worden.
Al met al heel snel en makkelijk te maken en vooral superleuk om met de kinderen te doen.

 

Extra recept

 

Omdat er nogal wat ‘groene’ chocolade overbleef, heb ik dit gebruikt om de popcorn – die wij ’s avonds zouden eten met de kleinkinderen – om te toveren in nog een Halloween snack. Wat een lol hadden ze met het maken hiervan en wat hebben ze ervan gesmuld. Dus met het recept van de groene monster donuts krijgen jullie een extra recept voor groene popcorn:

Groene monster donuts

Doe de popcorn in een grote kom en giet hier de nog warme groene chocolade overheen. Meng dit goed door de popcorn. Lepel dit op een diep bord of schaal. Verdeel wat vampier gebitjes en eetbare oogjes erover en je Halloween popcorn snack is klaar.
Ik had alleen maar zoute popcorn in huis, maar met de zoete witte chocolade was dit een prima combinatie. Hierdoor was de popcorn niet te zoet.
Maar als jij zoete popcorn ervoor wilt gebruiken, kan dat ook natuurlijk.

 

Tips:

 

Je kunt de donuts ’s morgens al klaarmaken en dan ’s middags of ’s avonds serveren.

En ik heb nog veel meer leuke Halloween recepten voor jullie, klik hier voor nog meer scary versnaperingen.

 

 

Recept Groene monster donuts