Dit recept voor mozzarella pannenkoekjes heb ik een keer van een vriendin gekregen. Zij volgt het koolhydraatarm dieet. Mijn nieuwsgierigheid was wel getriggerd en dat moest ik uitproberen natuurlijk. Het zijn groene mozzarella pannenkoekjes geworden, belegd met ham en avocado.
Het voordeel van dit pannenkoekje is dat het koolhydraatarm is, maar wel rijk aan eiwitten is en dat heb ik hard nodig na mijn maagverkleining.
Beleg
Natuurlijk kan je deze pannenkoekjes met van alles beleggen, zoals blokjes ham, uitgebakken spek, oude geraspte kaas, zongedroogde tomaatjes en olijven, etc.
En je kunt er ook zoete pannenkoekjes van maken. Doe eventueel wat suiker in het beslag of specerijen zoals kaneel of speculaaskruiden. Beleg ze met een klodder Griekse yoghurt en wat lekker vers fruit erop zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Dit wil ik ook nog eens gaan maken. Lekker als ontbijt of lunch.
Pannenkoekjes
Hele andere maar ook bijzonder pannenkoekjes zijn deze Hartige pompoen pannenkoekjes. Probeer die ook eens.
Recept Groene Mozzarella Pannenkoekjes:
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 bol mozzarella
- 5 takken peterselie
- 1/2 tl bakpoeder
- peper en zout
- boter of olie
- 1 avocado
- 2 plakken rauwe ham
Instructies
- Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in blokjes.
- Doe de eieren in een hoge mengbeker. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en doe dit bij de eieren. Hak de peterselie en doe dit met wat peper en zout ook in de beker bij de eieren en mozzarella.
- Mix met een staafmixer alles tot een glad beslagje. Smelt een klont boter in een antiaanbakpan of in 2 pannen en giet de helft van het beslag in elke pan.
- Bak de pannenkoek aan een kant goudbruin op middelhoog vuur en draai het dan om. Het is een slap pannenkoekje, dus voorzichtig omdraaien met een spatel!
- Bak dan de andere kant goudbruin en laat het pannenkoekje op een bord glijden.
- Garneer met de helft van de avocado blokjes en een plak ham.