Groene voorjaarssalade met asperges

Dit recept voor een groene voorjaarssalade met asperges is een ode aan de beste verse producten van het seizoen, zoals groene asperges, doperwten, raapstelen, komkommer, veldsla en meer! Meng het met de kruidige dressing en werk af met lente-uien. Waardoor een eenvoudige maar verbluffende salade ontstaat, boordevol bevredigende textuur en frisse smaak! Perfect als lente-lunch of als bijgerecht bij een doordeweeks avondmaaltijd.

Groene salade

Dit is een feelgood lentesalade boordevol groene seizoens-groenten. Een lekkere lentegroentesalade is een van mijn lievelingseten in deze tijd van het jaar. Na de hele winter veel warm en rijk comfortvoedsel te hebben gehad, wil mijn lichaam tegen de tijd dat april aanbreekt altijd verse en knapperige groenten. Deze salade voldoet aan al die verlangens!

Het verwerken van seizoens-groenten zoals asperges, doperwten, raapstelen of daslook en lente-uien is de perfecte manier om het nieuwe seizoen te verwelkomen. De malse geblancheerde groenten hebben gewoon een beetje snijden nodig. Voordat je ze snel kunt mengen met veldsla, een dressing en de gekookte eieren. Elke hap is de perfecte mix van een heldere lentesmaak met de beste knapperige textuur. Super bevredigend en vers!

Asperges

Verse Hollandse asperges is toch wel een van de beste lentegroenten! Als het om asperges gaat, zoek dan naar stevige asperges voor de perfecte crunch. Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen.
Breek elke asperge op het natuurlijke breekpunt om eventuele houtachtige uiteinden te verwijderen en snijd de asperges vervolgens in schuine stukken voordat je ze blancheert. Of snijd ze in de lengte doormidden als ze heel erg dik zijn.

Groene voorjaarssalade met asperges

Dressing*

Maak een lekkere dressing naar keuze. Je kunt hier diverse lekkere saladedressings vinden.
Omdat de dressing de knapperige textuur van de groenten begint te beïnvloeden, voeg je deze pas op het laatst toe.
Een Franse vinaigrette, Honing/mosterd, Kruidendressing, Yoghurtdressing of Green Goddess zal het goed in op deze salade.

Nog meer lekkere groene salades om te proberen:

Tips:

  • Wil je er een maaltijdsalade van maken dan kan je nog gegrilde kip, steak, vis of burrata, feta of geitenkaas eraan toevoegen.
  • Maak het plantaardig door er door kikkererwten toe te voegen, of granen zoals bulgur of farro.
  • Natuurlijk kan je ook andere groene groenten gebruiken zoals sugar snaps, peultjes, boontjes, groene paprika, avocado en/of broccoli.
  • Voeg extra toppings toe, zoals zelfgemaakte croutons of zonnebloempitten voor extra textuur en smaak.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Groene voorjaarssalade met asperges:

Groene voorjaarssalade met asperges. Maak deze salade, zodra de verse asperges uit eigen land er zijn. Lente...ik heb er zin in.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr groene asperges
  • 100 gr doperwtjes
  • ½ komkommer
  • 4 gekookte eieren
  • 1 bos veldsla
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bosje daslook
  • 5 gr bieslook
  • dressing*

Instructies
 

  • Breek de harde kontjes van de groene asperges. Blancheer de asperges en doperwtjes ongeveer 1 minuutje, giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de komkommer in dunne plakken en de gekookte eieren doormidden.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, snijd de daslook grof en snijd de bieslook fijn.
  • Dressing: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de dressing te dik is, voeg dan wat water toe.
  • Verdeel slablaadjes op een grote schaal of bord en leg hierop de groenten en de halve eieren.
  • Bestrooi met de lente-ui en kruiden.
  • Serveer de dressing apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating