Dit recept voor een groene voorjaarssalade met asperges is een ode aan de beste verse producten van het seizoen, zoals groene asperges, doperwten, raapstelen, sugar snaps, zeekraal, veldsla en meer! Meng het met de kruidige groene dressing en werk af met lente-uien en mozzarella. Waardoor een eenvoudige maar verbluffende salade ontstaat, boordevol bevredigende textuur en frisse smaak! Perfect als lente-lunch of als bijgerecht bij een doordeweeks avondmaaltijd.

 

Groene salade

 

Dit is een feelgood lentesalade boordevol groene seizoens-groenten. Een lekkere lentegroentesalade is een van mijn lievelingseten in deze tijd van het jaar. Na de hele winter veel warm en rijk comfortvoedsel te hebben gehad, wil mijn lichaam tegen de tijd dat april aanbreekt altijd verse en knapperige groenten. Deze salade voldoet aan al die verlangens!

Het verwerken van seizoens-groenten zoals asperges, doperwten, raapstelen en lente-uien is de perfecte manier om het nieuwe seizoen te verwelkomen. De malse geblancheerde groenten hebben gewoon een beetje snijden nodig. Voordat je ze snel kunt mengen met veldsla, een groene kruidendressing en een bol mozzarella. Elke hap is de perfecte mix van een heldere lentesmaak met de beste knapperige textuur. Super bevredigend en vers!

 

Asperges

 

Verse Hollandse asperges is toch wel een van de beste lentegroenten! Als het om asperges gaat, zoek dan naar stevige asperges voor de perfecte crunch. Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen.
Breek elke asperge op het natuurlijke breekpunt om eventuele houtachtige uiteinden te verwijderen en snijd de asperges vervolgens in schuine stukken voordat je ze blancheert.

 

Dressing

 

De groene dressing wordt gemaakt van ansjovis, knoflook, avocado, tahin, yoghurt, groene kruiden zoals peterselie en dille, olijfolie en citroen. Wil je het recept veganizen, laat de ansjovis er dan uit.
Omdat de dressing de knapperige textuur van de groenten begint te beïnvloeden, voeg je deze pas op het laatst toe.

 

Tips:

 

Wil je er een maaltijdsalade van maken dan kan je nog gegrilde kip, steak of vis eraan toevoegen.

Maak het wat steviger door er een gepocheerd ei aan toe te voegen of houd het geheel plantaardig door kikkererwten toe te voegen, of granen zoals bulgur of farro.

Vervang de mozzarella door een andere kaas. Romige geitenkaas en pittige feta passen allebei prachtig bij de smaken in dit recept voor lentesalade, maar je kunt de kaas gebruiken die jij lekker vindt!

Voeg extra toppings toe, zoals zelfgemaakte croutons of zonnebloempitten voor extra textuur en smaak.

 

Nog meer lekkere groene salades om te proberen:

 

Groene quinoa voorjaars bowl
Salade met asperges, feta en dille
Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille
Salade met groene asperges en gepocheerde eieren
Groene kruiden salade met burrata
Meiknolsalade met geitenkaas en zwarte knoflookdressing
Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

 

 

Recept Groene voorjaarssalade met asperges: