Een heerlijk eenpansgerecht, ideaal voor een koude dag. Deze groente stoofpot met chorizo is lekker spicy door de pittige chorizo worst. Comfort food op z’n best, dit wil je eten.

 

Eenpansgerechten

 

Ik ben gek op eenspansgerechten, je stooft of bakt alles in een pan, hoe makkelijk kan het zijn. Daarbij heb je ook weinig afwas, dat is ook fijn. Er staan diverse eenpansgerechten op de site, zoek ze maar eens op. De Engelsen noemen het zo mooi: one pot wonder en dat is een prachtige naam voor dit soort gerechten.

 

Je kunt voor dit gerecht een hapjespan of een wok gebruiken. Ik gebruik meestal een wok, die wordt trouwens voor heel veel gerechten gebruikt bij mij. Of het nu soep is, een roerbakgerecht of een eenpansgerecht, ik bereid het allemaal in een wok. Maar jij hebt waarschijnlijk jouw favoriete hapjespan, maak het dan daarin.

 

Door worst, groenten en aardappeltjes te verwerken in dit recept, heb je een complete maaltijd. Je kunt ook een andere worst gebruiken zoals bijvoorbeeld salami o.i.d. En je kunt ook andere groenten erin verwerken. Let daarbij dan wel op hoe lang de groenten moeten garen. Omdat de broccoli wat korter nodig heeft, heb ik die pas halverwege erbij gedaan.

 

Je kunt in dit gerecht bijvoorbeeld ook courgette, aubergine, boontjes, peultjes, paddenstoelen en/of zoete aardappel gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Tomatensaus

 

Ik had een pot tomatensaus gekregen en heb die erin verwerkt. Maar je kunt ook een pot tomatenblokjes, sugo, pastasaus of passata hiervoor gebruiken. Misschien heb je daar nog wat van op voorraad staan.

 

Als jij ook zo gek bent op die gemakkelijke eenpansgerechten dan heb ik hier nog een paar lekkere voorbeelden voor je:

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel
Eenpansgerecht kip met orzo en prei
Eénpans pastagerecht met worstjes
Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavelo nero en prei
Curry met kikkererwten en zoete aardappelen
Jollof rijstschotel met kip
Thaise orzotto met kip

 

 

Recept Groente stoofpot met chorizo: