Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens!

 

Hamburger

 

Wij zijn we gek op burgers en daarom kan je al aardig veel hamburger recepten vinden op de site. Elke keer probeer ik weer een andere hamburger te maken. Deze keer is het een biefburger geworden. Een hamburger met de smaken van een ossenhaas met bearnaisesaus. Nou ja, iets waar hier op lijkt dan.

 

Ik gebruik meestal rundergehakt voor hamburgers, maar je kunt ook voor gehakt half-om-half gaan. De runder hamburgers bak ik altijd zodanig, dat ze nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Die gehakt half-om-half of varkensgehakt burgers kan je niet rood of rosé kunt bakken, maar echt moet doorbakken worden vanwege het varkensvlees.
Ik kruidde het gehakt met oude geraspte kaas, knoflook, gerookte paprikapoeder,
peper en zout. Door de geraspte kaas blijft de hamburger lekker smeuïg vanbinnen.

 

Dragon

 

Heb jij wel eens dragon geproefd? Het is een bijzonder kruid met een lichte anijssmaak. De Fransen zijn er gek op en noemen het de koningin onder de groene kruiden. Ik had een grote bos gekocht bij mijn groenteboer en heb het kruid verwerkt in diverse gerechten. Als jij ook zo gek op dit kruid bent, zoek dan op de site onder: sleutelwoorden en typ daar dragon in. Dan komen alle recepten met dragon tevoorschijn.

 

Je eet alleen de langwerpige blaadjes van de dragon, die rits je heel makkelijk van het steeltje af. Hak de blaadjes dan fijn en verwerk ze in de mayonaise.
Bewaar de rest gewikkeld in nat keukenpapier in een plastic zak onder in de koelkast. Op deze manier blijft het wel twee weken goed.

 

Tip:

 

Serveer de hamburgers met deze lekkere aardappelpartjes

 

 

Recept Hamburger met dragonmayonaise: