Heb je zin in pizza, maar eigenlijk ook in een hamburger? Maak dan een hamburger pizza. Een heerlijke combinatie, dit wil je proberen. Een pizza belegd met gehakt, twee soorten kaas, ui, paprika, tomaatjes en ontbijtspek, hoe lekker klinkt dat. En heel makkelijk zelf thuis te maken.

 

Pizzabodem

 

Ik heb voor het gemak gekozen en een kant-en-klare pizzabodem gebruikt. Zo’n handige ronde pizzabodem opgerold in bakpapier. Je vindt ze in de koeling bij de lokale supermarkt. Je kunt ook een pizzabodem met een potje saus kopen en hierdoor nog wat mosterd mengen.
Maar als je zelf graag een pizzabodem wilt maken, leef je uit zou ik zeggen. Maar ik ben fan van deze pizzabodems, je rolt ze uit en belegt ze met wat jij maar lekker vindt en bakt ze in no-time in de hete oven.

 

Zelf pizza thuis maken was nog nooit zo makkelijk en leuk. Betrek de kinderen erbij en laat ze zelf hun eigen pizza beleggen. En dit hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Je kunt natuurlijk een verantwoorde pizza maken met lekker veel gegrilde groente erop bijvoorbeeld.
Of je gebruikt een verse pizzabodem waarin al groente verwerkt is zoals de bloemkool pizzabodems. Ze zijn er in diverse groentesmaken te koop. Dan krijgen de kids toch al een beetje extra groente naar binnen zonder dat ze het in de gaten hebben.
Enfin deze hamburger pizza is wat minder verantwoord, maar wel super lekker.

 

Heb je de smaak van zelf pizza’s maken nu te pakken, dan heb ik nog wel meer lekkere recept ideeën voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Pizza met Buffalo kip
Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen
Bloemkool pizza met garnalen en maïs
Pizza met balsamico uien, peer en Stilton
Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten
Pizza met blauwe kaas en salade
Pizza met lekker veel pulled pork
Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto
Nou, zit er wat voor je tussen? Zo niet dan heb ik er nog veel meer, zoek ze maar eens op.

 

Recept Hamburger Pizza: