Je steeds ze steeds vaker voorbij komen, vleesrecepten met een koffierub. Die koffierub is typisch Amerikaans, waar ze gek zijn op vlees en barbecueën. Het lijkt misschien een rare combinatie, maar de koffie geeft de hamburger een bijzondere smaak en extra kick. Deze hamburgers met een koffierub zijn sowieso smaakbommen, door de zelfgemaakte ketchup erbij.

 

Hamburgers

 

Eet jij vaak hamburgers? Wij eten ze toch wel regelmatig en meestal maak ik ze zelf. Dat is helemaal niet moeilijk, vraag jouw slager om goed gehakt te draaien. Breng het gehakt zelf eventueel op smaak en vorm er burgers van. Zo klaar en je weet wat erin zit. Geen toevoegingen die er in de kant-en-klaar burgers zit in ieder geval.

 

De burgers die ik mocht ontvangen zijn sappige runder burgers gemaakt van Blonde d’Aquitaine runderen. Deze burgers wegen 200 gram (!) per stuk, nou ik kan je verklappen dat ik hem niet op kon. Hoe lekker het ook was. Maar ja tegenover mij zit iemand die alles (en meer) op kan, dus je snapt waar de rest van de burger naartoe gegaan is.

 

Deze burgers zijn natuurlijk het lekkerst op de barbecue, maar je kunt ze ook bakken in een grillpan of bakpan. Wij houden wel van burgers die een beetje rosé gegrild zijn, dus meestal grill ik ze 2 minuten per kant. Wil jij doorgebakken burgers hebben, bak ze dan ongeveer 4 minuten per kant.

 

Deze burgers zijn op zich al heel erg lekker, maar met deze koffierub, de augurk en de zelfgemaakte ketchup is het een bijzondere burger geworden. Wil je er nog mayonaise bij doen, koop dan wel een lekkere mayonaise of nog beter maak deze zelf.

 

Omdat deze burgers zo groot waren, heb ik ook grote burgerbroodjes gebruikt. Het lekkerst is als het broodje krokant van buiten en nog zacht van binnen is.

 

Tip:

 

Het recept van de zelfgemaakte ketchup* vind je hier.

 

Recept Hamburgers met een koffierub: