Op onze trip door Twente zijn uiteraard weer langs de Buffalo Farm Twente gegaan om lekkere buffelkaasjes in te slaan. Van de boerin Andra kreeg ik een pot buffelyoghurt mee om uit te proberen. Deze yoghurt is lekker romig met de bekende smaak van echte buffelmozzarella. Omdat de yoghurt vrij dun was, heb ik deze laten uitlekken. En hiervan deze overheerlijke Hangop van buffelyoghurt met bramensaus van gemaakt. Lekker als ontbijt, tussendoortje of als nagerecht.

 

Natuurlijk kan je hangop ook van ‘gewone’ yoghurt maken. Om de yoghurt iets dikker te maken, laat ik dit uitlekken. Je kunt dit door een schone theedoek op een vergiet doen, maar ik doe het meestal in een plastic koffiefilter met een papieren filter erin. Gaat ook heel erg goed en dan hoef je geen theedoek te wassen. Vang het vocht op en gebruik dit weer in een smoothie.
Ik heb bramen uit eigen tuin gebruikt, omdat ik hiervan nogal veel heb dit jaar. Maar de saus is ook goed te maken van ander soort fruit zoals blauwe bessen of gemengd zomerfruit.

 

Hangop

 

Van de hangop kan je ook deze heerlijke Kersen met een luchtige yoghurt maken.