Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen.

 

Had de Hollandse Nieuwe gekocht en toen gekeken wat ik nog in huis had. Geen rode biet dus, maar wel een zoete aardappel. Blikjes met boontjes of linzen heb ik meestal ook wel in huis. Voor het kleurcontrast de zwarte boontjes genomen. Rijpe avocado, veldsla, ui, en zure room….check. Nou dit wordt de combinatie dan. En ik kan je verklappen dat het een heerlijke combi geworden is.

 

Haring

 

Maakt niet uit hoe je haring eet, het is een gezond visje voor ons. Haring is een vette vis en bevat veel omega-3 en dat kan ons lichaam goed gebruiken. Deze vetzuren zijn goed voor ons zenuwstelsel. Als je te weinig omega-3 naar binnen krijgt, kan dit de kans op de ziekte van Alzheimer verhogen. Daarbij zit dit visje vol met eiwitten, goede mineralen en vitamine B12. Belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam en dat in zo’n klein visje.
Redenen genoeg om regelmatig haring te eten.

 

Er zijn verschillende soorten haring te koop: de Hollands Nieuwe oftewel (maatjesharing), Pekelharing (dit is de gezouten haring), Zure haring (ingelegd in azijn en kruiden), Bokking (dit is gerookte haring), Kipper (is warm gerookte of gestoomde haring), de bekende Rolmops uit een pot en Haring in tomatensaus.

 

Ik heb nog meer haringsalades op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Bulgursalade met haring? Een bijzondere salade die ook zo lekker is.

 

 

Recept Haringsalade met kerriesaus: