Ik had nog wat geroosterde pompoen over. Eerst wilde ik het in de diepvries doen om later misschien er een keer een smoothie o.i.d. van te maken. Maar opeens kwam ik op het idee om er hartige pompoen pannenkoekjes van te maken. Dus als jij nog wat gekookte of in de oven gegaarde pompoen overhebt, maak dan deze heerlijk fluffy pannenkoekjes.
Het makkelijkste is als je een keukenmachine hebt, waar je dan alles met elkaar kunt mixen. Maar je kunt er natuurlijk ook een staafmixer voor gebruiken.

 

Pompoen vruchtvlees wat gegaard of geroosterd is in de oven is niet zo ‘nat’ dan als je het kookt. Daarom is dit heel goed geschikt om deze pancakes te maken. Natuurlijk kan je het ook met gekookte pompoenblokjes doen, je hebt dan alleen wat meer bloem nodig om het beslag wat dikker te maken.
Ik heb er een rood pepertje in gedaan voor wat extra pit. Verwijder dan wel de zaadlijsten en zaadjes anders wordt het misschien te pittig. Of als je niet van pittig houdt, laat je het er helemaal uit.
Dit beslagje is genoeg voor 6 kleine pannenkoekjes.

 

Pompoen

 

Heb je nog meer gegaarde pompoen over, dan kan je ook nog deze heerlijke Pompoensmoothie ervan maken.