Ik zal heel eerlijk zijn, de inspiratie voor deze hartvormige croissants met jam heb ik gekregen van het programma Heel Holland Bakt. Daar moesten ze in de technische opdracht hartvormige croissants maken. Dit was natuurlijk een veel te ingewikkeld recept voor deze niet-bakster, daarom heb ik er een hele simpele uitvoering van gemaakt.
Minimale inspanning met maximaal resultaat, dat wil toch iedereen?

 

Hartcroissants

 

Hartcroissants werden ze genoemd bij HHB. Ik vond het een vrij ingewikkeld recept. Het croissantdeeg hoefden ze niet zelf te maken, maar wel goed uitrollen en uitsteken. Daarop werd nog een roodkleurig croissantdeeg gelegd. De hartjes werden gebakken met zelfgemaakte spijsroom. Daarna werden ze gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en Zwitserse room met frambozen en chocolade waaiers erop.
Mocht jij nou denken; dat lijkt me wel een leuk en interessant recept. Dan kan je hier vinden hoe je dit moet maken.

 

Ik houd het op de hele makkelijke manier. Ook erg lekker hoor.

 

Valentijnsdag

 

Omdat ik op Valentijnsdag jarig ben, vind je diverse Valentijnsrecepten en hartvormige recepten op de site. Het is altijd dubbel feest op deze dag en ik moet zeggen dat het ook een leuke dag is om jarig te zijn. Natuurlijk maak ik op mijn verjaardag een hartvormige taart of andere heerlijkheden in de vorm van een hart.

 

Dus toen ik dit de hartcroissants zag op TV wist ik gelijk dat ik deze zou maken, maar dan natuurlijk mijn eenvoudige versie ervan. Altijd leuk om je lief te verwennen met zo’n ontbijtje, of het nu Valentijnsdag is of niet.
Eigenlijk moet ik hiermee verwend worden op mijn verjaardag, maar ja ik zie manlief dit nog niet maken voor mij. Maar eigenlijk is het zo makkelijk, dat hij dit ook zou kunnen bereiden. Wie weet, ik ga even een flink hint geven (haha).

 

 

Recept Hartvormige croissants met jam: