Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, is dit fruit overal vers te koop in deze maand.
Valentijnsdag is voor mij een hele bijzondere dag, ik ben namelijk ook jarig op 14 februari. Hoe leuk is dat! Ik word dan extra verwend op deze dag. Ben benieuwd waar hubbie mij dit jaar mee gaat verrassen.
Nog meer Valentijns recepten
En omdat ik op Valentijnsdag jarig ben, heb ik heel veel Valentijns recepten verzameld. Hier kan je ze vinden.
Recept Hartvormige Meringues met Frambozen:
Hartvormige meringues met frambozen. Een niet te moeilijk te bereiden nagerechtje voor jouw lief op Valentijsdag. Wie wil dan nou niet?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 125 gr frambozen
- 1 munttakje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak voor het kloppen van de eiwitten een kom brandschoon en ontvet het eventueel met citroensap.
- Doe de eiwitten in de kom en klop ze met een mixer 1 minuut op een middelhoge snelheid. Zet de mixer dan op de hoogste stand en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen. Het geklopte eiwit moet glad en glanzend zijn en je moet de kom op z'n kop kunnen draaien zonder dat het eiwit eruit valt.
- Schep of spuit het eiwit in vier hartvormpjes op de bakplaat. Maak met een lepel een holte in de hartjes. Zet de bakplaat in de oven en draai deze gelijk op 100˚C.
- Bak de hartjes ongeveer 90 minuten onder in de voorverwarmde oven tot ze droog aanvoelen. Laat de meringues volledig afkoelen in de warme oven (eventueel de hele nacht).
- Haal de meringues voorzichtig van het bakpapier en leg ze op een schoteltje of grote schaal.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en lepel dit in de hartjes.
- Verdeel hierop de frambozen en leg er een paar muntblaadjes op.
- Rasp er wat witte chocolade overheen en serveer direct.