Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!

 

Ontbijt

 

Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. Maak het in het weekend en verras je gezin ermee. En oh wat ruikt het lekker als deze cake in de oven staat. Daar komen ze echt wel hun bed voor uit. Lekkere warme comfortfood, dat wil je wel als ontbijt. Daarbij is het nog voedzaam en verantwoord ook.

In mijn blog: Ontbijt je wel? kan je lezen dat het ontbijt toch wel een goede start van de dag is. Vaak denk je dat je te druk bent doordeweeks of dat je geen trek hebt ’s morgens, maar op mijn site vind je heel veel ontbijtjes die je de avond ervoor alvast klaar kunt maken. Dan heb je een goede en snelle start ’s morgens.
In het weekend vind ik het heerlijk om uitgebreid te ontbijten. En daar is deze havermout, banaan en pindakaascake een goed voorbeeld van. Het is echt een ontbijt om op koude dagen te bereiden en lekker warm te verorberen.

 

Tips:

 

In plaats van jam heb ik verse frambozen gebruikt. Je kunt ook diepvries frambozen hiervoor gebruiken. Ook lekker lijkt mij het om blauwe bessen erin te verwerken.
Gebruik overrijpe bananen, die maken de cake lekker zoet. Dan hoef je alleen nog maar een klein beetje honing toe te voegen als zoetmiddel.
Het is een vrij nat beslag, maar de havermout zal het vocht snel opnemen dus wees niet bang dat het te nat is.
Ik heb pindakaas met stukjes pinda erin gebruikt, omdat ik deze lekker vind. Maar je kunt ook de gladde pindakaas gebruiken.

 

 

Recept Havermout, banaan en pindakaascake