Goed ontbijten is heel belangrijk, een goed begin is namelijk het halve werk. Deze havermout met banaan en pindakaas maak je ‘s avonds klaar, zet het in de koelkast en ‘s morgens heb je een heerlijk en gezond ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels.
Om voldoende eiwitten binnen te krijgen gebruik ik ‘gewone’ melk, maar dit kan je natuurlijk vervangen door sojamelk of amandelmelk, etc. En voor de nodige eiwitten heb ik zelfgemaakte proteïne pindakaas gebruikt in dit ontbijtje.
Pindakaas
Natuurlijk kan je een lekkere pindakaas uit de winkel hiervoor gebruiken, ze zijn er tegenwoordig in allerlei smaakjes. Maar ook lekker is de pindakaas zelf maken. Hoe je dat kan doen lees je hier.
Wynona
januari 20, 2021 @ 9:39 pm
Super vullend en lekker ontbijt! Je kan er makkelijk twee ochtenden van eten en het is zo gemaakt. Ik kijk elke avond uit naar de volgende ochtend als ik weet dat dit in mijn koelkast staat! Ik blijf er gedurende de ochtend langer door gevuld en kan het echt aanraden! De honing vind ik niet heel erg nodig, dus die voeg ik niet toe en in plaats van kaneel doe ik er een beetje koekkruiden door.
Hanneke de Jonge
januari 21, 2021 @ 12:43 pm
Hoi Wynona,
Super leuk om te vernemen, dankjewel.
Prima dat je de honing weglaat en heerlijk met kaneel of de koekkruiden inderdaad.
Hans
februari 19, 2021 @ 10:23 am
Echt lekker, zou alleen wel ergens de voedingswaarde willen lezen haha
Hanneke de Jonge
februari 19, 2021 @ 2:31 pm
Hoi Hans, sorry ik ben geen dietiste, kan het je daarom niet vertellen.