Ik krijg heel vaak van mijn man een mooi boeket bloemen, maar af en toe neemt hij iets anders mee voor mij. Deze keer was het een mand vol met Friese producten. Omdat hij in Friesland werkt en een trotse Fries is, vind hij het leuk om door deze provincie te struinen voor lekkere adresjes om te eten of om etenswaren te kopen. In het pakket zat ook een pot hazelnootpasta oftewel Fryske hazzenútpasta. Gemaakt van Friese melk van Friese koeien stond er op het potje. Hartstikke lekker natuurlijk om op een boterham of beschuitje te eten, maar ik wilde er iets mee maken. Het zijn deze heerlijke hazelnootpasta koekjes met 3 ingrediënten geworden. Nou die waren snel op kan ik jullie verklappen.

 

Koekjes

 

Ik bak altijd met de kleindochters als ze bij ons zijn. Cakejes oftewel muffins en pindakaaskoekjes zijn favoriet bij de meiden. Die pindakaaskoekjes maak ik altijd met maar drie ingrediënten, namelijk pindakaas, suiker en een ei. Geweldig vinden ze het dat je met slechts drie producten zulke lekkere koekjes maken kunt.
Zo kwam ik op deze hazelnootpasta koekjes. Die hebben natuurlijk geen suiker nodig, wat de pasta is al zoet van zichzelf. Maar wel bloem om er een deegje van te kunnen maken.
Nou ik weet zeker als de meisjes dit receptje zien, dat we onmiddellijk deze koekjes moeten gaan maken (haha).

 

Als je ze niet te lang bakt (ongeveer 8 minuten) krijg je koekjes die een beetje krokant van buiten en lekker zacht van binnen zijn. Ik heb 12 koekjes gemaakt, maar je kunt van het deeg ook meerdere kleine koekjes maken. Die hebben natuurlijk niet zo lang nodig in de oven.

 

Ik dacht slim te zijn en de koekjes een leuk motiefje mee te geven door ze plat te drukken met de stervormige onderkant van een glas. Echter lopen deze koekjes wel wat uit, waardoor het mooie motiefje bijna verdwenen was na het bakken. Ga dit toch nog een keer proberen met andere koekjes die niet zo ‘uitlopen’ tijdens het bakken.

 

Dus mocht je onverwacht visite krijgen of ineens heel veel trek krijgen in iets zoets en je hebt hazelnootpasta of Nutella in huis, maak dan snel deze makkelijk te bereiden koekjes.

 

 

Recept Hazelnootpasta koekjes met 3 ingrediënten: