Nou ik ben al helemaal in de Sinterklaas sferen. En daarom heb ik samen met de kleintjes een heerlijke kruidcake voor Sinterklaas gebakken. Om de cake nog specialer te maken, hebben wij er een mijter voor Sinterklaas en kleine pakketjes van gemaakt.

 

Kruidcake

 

Ik mocht van Baktotaal Bouwhuis hun kruidcake uitproberen. Deze cake maak je in een handomdraai. Je hoeft de cakemix alleen maar te mengen met 250 milliliter water en het beslag voor een heerlijke cake is klaar. Wel moet het beslag even een uurtje blijven rusten voordat je het gaat bakken. Houd daar dus rekening mee. Maar dan maak je een cake die absoluut niet kan mislukken. En als deze niet-bakster dat kan, dan kunnen jullie dat ook (haha). Tjonge wat ruikt het lekker zeg als die cake in de oven staat, dan krijg je wel zin in de feestelijke maand december.

Deze cake is op zich al heerlijk, maar het is natuurlijk wel leuk om er een feestje van te maken. Ik heb twee cakes gebakken in vierkante bakblikken van 22 centimeter. Op de foto’s in de Gallery kan je zien hoe ik de mijter gemaakt heb.

 

Fondant

 

Een nieuwe uitdaging voor mij was om met fondant te werken. Nog nooit gedaan maar gelukkig kreeg ik hulp van mijn vriendin Jiska. Samen hebben we de mijter gemaakt. Wat ik niet wist dat je de cake eerst moest insmeren met botercrème, hierdoor plakt de fondant beter aan de cake. Ik vond het best wel spannend, maar het resultaat mag er zijn. Vind je ook niet?

 

Strooisels

 

De pakjes heb ik zelf ingepakt met verschillende kleuren fondant en versiert met verschillende strooisels. Jeetje zeg, ik ga dit nog leuk vinden.
Al met al is het een gezellig/kleurrijk Sinterklaas geheel geworden en de meisjes vonden het geweldig.

 

Nog meer Sinterklaas lekkernijen

 

Op de site staan diverse Sinterklaas recepten, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Sinterklaas Rocky Road of deze geweldige Gevulde Sinterklaas pannenkoeken.

 

 

Recept Heerlijke kruidcake voor Sinterklaas: