Is het geen plaatje? Deze lekkere hele dorade met tomaten en basilicum bereid je heel simpel in de oven. Minimale moeite en maximaal genieten! Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het spannend vindt, maak het dan op deze manier. Het kan bijna niet mislukken. Mediterrane smaken op je bord, je haalt op deze manier de zomer in huis.

 

Dorade

 

Ik heb deze dorade bij Fish Tales besteld. Zij leveren vis zoals dorade spartelvers en gekoeld aan huis. De verse vis is vacuüm, luchtdicht en lekvrij verpakt waardoor het heel erg geschikt is om in te vriezen. De vis is gegarandeerd duurzaam gekweekt en heeft het ASC-keurmerk.

 

Als je gek op vis bent, moet je beslist eens een dorade oftewel zeebrasem proberen. De vis heeft een stevige structuur een verfijnde smaak. Omdat de vis iets vettig is, is het een hele gezonde keuze. Je kunt de hele dorade in de pan of grillpan, oven of op de barbecue bereiden. Ik heb hem nu in de oven bereid, een fijne manier om zo’n hele vis klaar te maken.

 

Ben jij ook zo gek op dorade, dan heb ik nog meer heerlijke recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Doradefilet met courgetti en Romesco saus
Dorade met citroen, kappertjes en olijven
Doradefilet met za’atar kruiden salsa en bulgur
Zeebrasem uit de oven met een mangosalsa
Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

 

Geroosterde tomaten**

 

De heerlijke geroosterde tomaten uit de oven, kan je tegelijk met de vis bereiden. Snijd de rijpe tomaten doormidden, giet er olijfolie over en leg er wat dunne plakjes knoflook op. Bestrooi met een beetje rozemarijnzout*, peper en suiker.
Schuif de bakplaat met de tomaten in de hete oven en rooster ze in ongeveer 30 tot 40 minuten tot ze mooi zacht zijn.
Ik zou meer tomaten maken en wat je overhoudt is heerlijk op toast of door een salade of pasta.

 

Tip:

 

Het recept van rozemarijnzout* vind je hier.

 

 

Recept Hele dorade met tomaten en basilicum: