Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal ligt er dan maar een of hooguit een paar op je bord. Ik heb deze hele snijbonen gebakken in misoboter.
Omdat ik nog misoboter in de koelkast had staan, heb ik dit gebruikt voor deze bonen. En dat is een goede combi geworden, al zeg ik het zelf.
Miso
Miso is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Japan. Het heeft een hele hartige smaak ook wel umami genoemd. Behalve voor Japanse schotels, is het in heel veel gerechten te gebruiken. Zoek maar op mijn site naar miso en je vindt diverse recepten hiermee.
Ik heb aardig wat misoboter gebruikt, maar de gesmolten boter deed het ook heel goed bij de steak die ik bij de bonen serveerde. Ook lekker erbij is een kipfilet.
Als je hele snijbonen koopt, let er dan wel op dat ze stevig aanvoelen en mooi groen zijn. Verwijder wel het kopje en kontje en een eventuele draad. Spoel ze goed schoon en bereid ze dan.
Misoboter
Het recept voor de zelfgemaakte misoboter vind je hier.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Hele Snijbonen gebakken in Misoboter:
Ingrediënten
- 400 gr hele snijbonen
- 3 el misoboter
- 1 lente-ui
- 1 el witte sesamzaadjes
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Maak de snijbonen schoon en kook ze ongeveer 5 minuten beetgaar in een pan met water (zonder zout). Giet ze dan af. Hoe verser de bonen zijn, hoe sneller gaar ze zijn.
- Verwarm de misoboter in een grote bakpan en leg hierin de gekookte snijbonen. Laat ze op middelhoog/laag vuur ongeveer 5 minuten stoven in de misoboter tot ze lekker zacht geworden zijn.
- Serveer ze op een schaal en bestrooi met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes.