Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal ligt er dan maar een of hooguit een paar op je bord. Ik heb deze hele snijbonen gebakken in misoboter.
Omdat ik nog misoboter in de koelkast had staan, heb ik dit gebruikt voor deze bonen. En dat is een goede combi geworden, al zeg ik het zelf.

 

Miso is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Japan. Het heeft een hele hartige smaak ook wel umami genoemd. Behalve voor Japanse schotels, is het in heel veel gerechten te gebruiken. Zoek maar op mijn site naar miso en je vindt diverse recepten hiermee.
Ik heb aardig wat misoboter gebruikt, maar de gesmolten boter deed het ook heel goed bij de steak die ik bij de bonen serveerde. Ook lekker erbij is een kipfilet.

Hele snijbonen gebakken in misoboter

Als je hele snijbonen koopt, let er dan wel op dat ze stevig aanvoelen en mooi groen zijn. Verwijder wel het kopje en kontje en een eventuele draad. Spoel ze goed schoon en bereid ze dan.

 

Misoboter

 

Het recept voor de zelfgemaakte misoboter vind je hier.