Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis.
En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het werk voor je.

 

Vis bereiden

 

Eet jij nooit thuis vis, omdat je het spannend lijkt om dit klaar te maken.? Nou dat hoeft helemaal niet hoor. Een hele zalm op deze manier bereiden is eigenlijk super makkelijk. Je pak het goed in en schuift het in de oven. Kan bijna niet mislukken.
Zalm bereiden is nog nooit zo leuk geweest en het resultaat is een heerlijke vis die je uit het folie kunt scheppen.

 

Honing met citroen en mosterd is een heerlijke combi en daarbij nog roomboter, man oh man je eet je vingers erbij op. Deze combinatie zorgt voor heel veel smaak en laat de vis lekker stomen in de boterige saus.

 

Vispakketjes bereiden is sowieso een fijne manier om vis klaar te maken. Zo heb ik nog een recept van een pittig Oosters zalmpakketje uit de oven. Je kunt hiervoor ook een hele zalm gebruiken. En een Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal is ook zo lekker om in de oven te bereiden. Probeer die ook eens.

 

Het is wel belangrijk dat de vis goed ingepakt wordt in het aluminiumfolie, zodat de boter er niet uit loopt. Hierdoor wordt de zalm gegaard in de boter en in zijn eigen vocht. Pak het niet te strak in, de vis moet wel kunnen stomen in het pakketje.
Afhankelijk van de grootte en dikte van de vis, gaar je deze gaar tussen de 20-45 minuten. Check na ongeveer een klein half uurtje of de vis al gaar is. Als hij mooi lichtroze geworden is, kan je ervan uitgaan dat de zalm klaar is. Laat de zalm vooral niet te gaar worden, dan wordt deze helaas te droog.

 

Om de bovenkant van de zalm nog even te laten karamelliseren, kan je de zalm nog even onder de grill plaatsen. Het hoeft niet, maar het is wel lekker om het te doen.

 

Wat eet je erbij?

 

Ik heb heerlijke gebakken aardappeltjes en hele snijbonen erbij geserveerd.

 

 

Recept Hele zalmzijde in folie uit de oven: