Hongaarse goulash is een heerlijke stoofpot (of soep) van rundvlees met paprika en een rijk gekruide bouillon. Dit heerlijke gerecht is een echte comfortfood, perfect voor een dag met koud weer. Serveer dit met gekookte rijst (of voeg aardappelen toe) of met een stuk brood om te dippen in de bouillon die nog in je kom zit.

 

Hongaarse goulash

 

Nu het herfst is, is de enige echte manier om warm te blijven deze heerlijke Hongaarse goulash (gulyás).
In dit eenvoudige goulash recept worden malse stukjes rundvlees, uien en paprika’s tot zachte perfectie gestoofd in een hartige runderbouillon. Terwijl ik dit meestal op het vuur laat sudderen, kun je deze makkelijke goulash ook in de oven maken. Een huis gevuld met de aroma’s van deze stoofpot is waarschijnlijk de meest geruststellende manier om koude dagen te lijf te gaan!

 

Om te beginnen is goulash een van de lekkerste troostmaaltijden die er bestaat. Een traditionele Hongaarse goulash is een soep of stoofpot die meestal gevuld is met mals rundvlees, uien en paprika. Veel versies voegen andere groenten toe, zoals aardappelen, wortels, uien, selderij en tomaten.

 

Iedereen lijkt zijn eigen manier te hebben om dit gerecht te maken en voegt verschillende groenten toe. Het wordt op smaak gebracht met paprikapoeder en andere geurige kruiden zoals karwijzaad. In deze stoofpot vind je bijna altijd rundvlees en omdat dit een lange tijd op een lagere temperatuur wordt gestoofd, is dit de perfecte manier om een goedkoper stuk vlees te gebruiken en wat geld te besparen!

 

Maken

 

Om de perfecte Hongaarse goulash te maken, moet je beginnen met uien, paprika’s en rundvlees als basis en veel paprikapoeder.
Schroei het rundvlees aan in een bakpan en bak het spek, de uien en paprika’s. Laat alles langzaam stoven in de runderbouillon met de specerijen.

 

Tips:

 

De pancetta kan je vervangen door spekblokjes.

Ik heb zelfgemaakte runderbouillon* gebruikt.

In plaats van paprikapuree kan je ook tomatenpuree gebruiken.

Serveer de goulash met witte rijst of aardappelpuree.

Mocht je wat overhouden, dan kan je hiervan de volgende dag een heerlijke goulashsoep maken door extra bouillon toe te voegen. Lekker met een stuk (stok)brood.

 

Meer stoofgerechten waar je dol op zult zijn:

Pittig runderstoof met kokosmelk
Indonesisch stoofvlees Rendang
Rundvlees stoofpot met steranijs
Lamsstoof met venkel
Italiaans stoofvlees van rund

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Hongaarse Goulash: