Hubbie is gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de hotdog. Ik heb een keer een hotdog gegeten in Amerika. Ze gooien er van alles op van zuurkool, ketchup, mosterd, etc. Wist niet wat ik meemaakte (haha). Maar ja natuurlijk moet ik weer mijn eigen twist geven aan een hotdog en ik heb het geluk dat manlief alles lekker vindt wat ik voor hem bereid. Vanavond eten wij een hotdog met atjar en zoete chilisaus.
Ik heb gewoon runder braadworsten gebruikt, deze gevuld met miso (maar dat hoeft niet natuurlijk) en omwikkeld met ontbijtspek. Daarna gegaard in de oven, dus eigenlijk niet zoveel werk aan deze Amerikaanse favoriet.
Atjar
Natuurlijk maak ik de atjar zelf. Helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare. Ik heb een grote pot gemaakt, maar als je goed schoon werkt en een gesterriliseerde pot gebruikt, blijft de atjar heel lang goed in de koelkast. Hier vind je het recept voor de atjar.
Ook de zoete chilisaus heb ik zelf gemaakt. Wil jij je daar ook aan wagen, dan is hier het recept ervoor.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Hotdog met Atjar en Zoete Chilisaus:
Ingrediënten
- 4 verse braadworsten (runder)
- 1 el miso
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 hotdog broodjes
- 4 el atjar
- 4 el zoete chilisaus
Instructies
- Verwarm de grilloven voor op 180˚C.
- Verwijder het vel van de worst en snijd deze in de lengte in (niet helemaal doorsnijden!).
- Besmeer de inkeping met een beetje miso en vouw de saucijs weer dicht.
- Rol de plakjes ontbijtspek om de worst heen, zet ze eventueel vast met een cocktailprikkertje.
- Leg de worsten op een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie en grill/bak ze ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
- Bak ondertussen de hotdog broodjes af in de oven.
- Doe de atjar in het broodje, leg hierop de worst en lepel er wat zoete chilisaus over.