Hummingbird Muffins

Deze Hummingbird muffins zijn geïnspireerd op de beroemde Hummingbird cake en zijn rustieke banaan-ananasmuffins gemaakt met bakmeel, pecannoten, fruit en specerijen. Een geweldige stevige muffin met karameltonen die goed invriest en superlekker smaakt. Deze muffins hebben een delicate textuur en zitten vol met geroosterde pecannoten, ananas en geprakte banaan, waardoor deze muffins perfect zijn voor het ontbijt!
En de muffins zijn iets anders. Terwijl je in de heerlijke zachte muffin bijt, zal jij je afvragen waarom je dit niet eerder hebt gemaakt! Ik weet het, dat heb ik namelijk altijd. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het bakken van deze muffins.

Hummingbird Cake

Een van mijn favoriete taarten om te eten is een Hummingbird cake. Ik weet niet waarom ik er meer van hou, vanwege de naam of de werkelijk mooie en heerlijk vochtige smaak en textuur? De naam zelf heeft een zeer interessante geschiedenis. De Hummingbird cake is een iconisch dessert uit Jamaica. De taart werd ergens in de jaren zestig gemaakt en is vernoemd naar de nationale vogel van het eiland, de schaarstaartkolibrie. Het recept voor de Hummingbird cake werd samen met andere Jamaicaanse recepten in mediaperspakketten naar Amerika gestuurd als onderdeel van een Jamaicaanse toeristencampagne.

De Hummingbird Cake, die vanaf het begin van de jaren zeventig in de zuidelijke delen van Amerika werd gebruikt, was een decadente gelaagde bananen-, ananascake vol met pecannoten en bedekt met een rijk roomkaasglazuur. Mijn Hummingbird muffin is een alledaagse ode aan dat spectaculair heerlijke dessert. Buitengewoon lekker en eenvoudig te maken.

Tips:

Eenmaal gebakken en afgekoeld zijn de kolibriemuffins vochtig, luchtig en heerlijk. Ze zijn perfect voor een snel ontbijt buiten de deur en vriezen prachtig in. Even snel in de magnetron en je bent goudkleurig. Gemakkelijk, heerlijk en smaakvol, dit zijn mijn favoriete muffins. Ik hoop dat je ervan geniet!

Probeer ook eens deze heerlijke muffins:

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout
Pompoencake muffins
Chocolade chai muffins
Havermuffins met noten
Ricotta, citroen en maanzaad muffins
Appelcompote muffins met kaneel
Stroopwafel muffins

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Hummingbird muffins:

Hummingbird muffins. Deze heerlijke muffins zijn geïnspireerd op de beroemde Hummingbird cake en zijn rustieke banaan-ananasmuffins.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 150 gr (riet)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr kokosolie, gesmolten
  • 200 gr zelfrijzend bloem
  • 50 gr kokosrasp
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 1 blikje (140 gr) ananas
  • 50 gr pecannoten, gehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout

Topping

  • 200 gr verse roomkaas
  • 100 gr poedersuiker, gezeefd
  • 1 limoen, rasp ervan
  • 12 pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet het blikje ananas af, laat het uitlekken en snijd het in kleine stukjes.
  • Klop in een grote kom de eieren klop schuimig op met de suikers en klop dan de kokosolie hierdoor.
  • Voeg dan de bloem en kokosrasp toe en spatel dit erdoor. Doe dan de overige ingrediënten erbij en spatel dit er ook door.
  • Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet
  • helemaal tot de rand vullen).
  • Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
  • Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de topping en verdeel de topping met een paletmes of spuitzak over de muffins en top ze af met een pecannoot.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating