Ik heb toch een heerlijke zomerse cocktail voor jullie. Deze Hurricane cocktail zal het goed doen op een zomerse avond in de tuin of op een terras. Het drinkt makkelijk weg, maar pas op…..er zit aardig wat alcohol in!

 

Hurricane cocktail

 

Deze cocktail is lekker fris en fruitig, met daarbij nog de tropische smaak van passiefruit. Serveer het in zo’n mooi hoog cocktailglas met lekker veel ijsblokjes, een tak verse munt en een paar schijfjes sinaasappel of limoen. Als je het helemaal feestelijk wilt maken kan je er nog een cocktailparapluutje bij serveren. Het lekkerst is het als je dit van versgeperste sinaasappels maakt, gelukkig kan je die tegenwoordig in de supermarkten zelf persen dan hoef je dat thuis niet te doen.

 

De cocktail komt oorspronkelijk uit New Orleans in Amerika. Als je er ooit eens geweest bent, dan heb je deze beroemde cocktail waarschijnlijk wel op de drankenkaarten zien staan daar. Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar het staat wel bovenaan mijn reis-verlanglijstje.

 

De cocktail werd erg populair in 1940 in Pat O’Brien’s bar in New Orleans, hij creëerde deze cocktail om van zijn rum voorraad af te komen die hij gedwongen werd af te nemen van zijn rum leverancier. Door lekker veel rum in de cocktails te mixen, lukte dit aardig.
De naam dankt de cocktail aan het speciale glas waarin de cocktail geserveerd wordt. Die heeft de vorm van een hurricane lamp (stormlamp) een lamp die gebruikt werd als de stroom uitviel tijdens een orkaan.

 

Ik zou zeggen als we weer een feestje kunnen vieren thuis, maak dan een grote kan met deze cocktail. Ik denk dat iedereen het lekker zal vinden.
Trouwens als je de rum weglaat, heb je een heerlijke mocktail.

En ik heb nog veel meer lekkere cocktails voor jullie op de site, zoek ze maar eens op onder dranken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Tropisch fruit smoothie?

 

Tips:

 

Ik heb passievruchtsiroop en grenadine van Monin gebruikt in deze cocktail.
Je zou ook het sap van verse passievruchten kunnen gebruiken, maar dan heb je wel aardig wat passievruchten hiervoor nodig, ik denk twee per glas.

Als je het jezelf heel makkelijk wilt maken, heeft Coolbest een sap wat passionfruit heaven heet, dit is een mix van passievruchten- en sinaasappelsap.

Origineel wordt er ook nog een maraschino kers als garnering op het glas gebruikt.

Extra nodig: om het helemaal af te maken, serveer je de cocktail in een echt Hurricane glas.

 

 

Recept Hurricane cocktail: