Deze ijscake met karamelsaus is een recept van Nigella Lawson. Waarschijnlijk heb je haar wel eens op TV gezien, zij is namelijk een Britse TV chef. Eigenlijk is zij geen chef, maar een thuiskok. En wat voor een, zij brengt koken op een sexy manier aan de man. De manier waarop ze praat over eten en in de camera kijkt, geweldig!

 

Ice ice baby

 

Wij zijn gek op ijs en daarom staan er best wel veel ijsrecepten op de site. Als je nieuwsgierig bent ernaar, zoek ze dan maar eens op onder: Nagerechten.
Deze ijscake is heel makkelijk te maken en je steelt echt de show als je dit op tafel zet. Er zitten heel veel calorieën in, maar het is elke calorie waard! En je maakt het voor heel veel personen, dus iedereen krijgt maar een klein plakje (jaja).
De cake wordt dus gemaakt van kant-en-klaar ijs uit de supermarkt. Koop wel een lekkere bak vanille-ijs. Ik vond toevallig een 2 liter bak, dat kwam dus goed uit.

 

De truc is om het ijs zacht te laten worden, maar niet te laten smelten. Zodra je het kunt mengen, gooi je de chocoladestukjes en gesuikerde pinda’s erdoor. Zo creëer jij jouw eigen luxe Ben & Jerry’s ijs. Niet verklappen hoor, dat je het op deze manier gemaakt hebt, gewoon doen alsof je er heel veel werk aan gehad hebt (haha).

 

In het recept van Nigella zitten peanut butter morsels, crunchy bars, bourbon biscuits en honey roasted peanuts (gesuikerde pinda’s). Ik heb daar mijn draai aan gegeven en Bros repen, Kitkat bolletjes en wel de peanutbutter cups van Reese erin gemengd. Jij kunt er natuurlijk ook jouw eigen twist aan geven en het ijs vullen met wat jou lekker lijkt.

 

De karamelsaus die ik erbij geserveerd heb, maak ik zelf. En jij kan dat ook, hier is mijn recept ervoor. Ik heb daarin nog twee eetlepels grof zeezout doorheen gemengd, dat is zo lekker! De saus kan je warm of koud erbij serveren. Maar ook zonder de saus is het ijs heerlijk.

 

Tips:

 

Maak het ijs en de saus de dag ervoor, dan heb je de avond zelf er geen werk aan.
Ik heb een groot cakeblik van 30 centimeter gebruikt voor dit recept.
Je kunt ook een ronde springvorm van 22 centimeter gebruiken.

 

 

Recept IJscake met karamelsaus: