Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om deze kip te bereiden, dat gaan wij thuis natuurlijk niet doen. Dus een iets eenvoudiger versie heb ik ervan gemaakt, maar het blijft wel een recept wat jouw aandacht vraagt.
Bedenk wel ruim van te voren dat je deze butter chicken wilt maken, de kip moet namelijk wel ff marineren. Je kunt dat een uurtje van te voren doen, maar ik heb het de hele nacht in de koelkast laten marineren. Hierdoor krijgt de kip nog meer smaak en wordt hij nog malser door de marinade.
Het is een heerlijke romige Indiase curry geworden met een lekkere smaak van de specerijen. De naam butter chicken zegt het natuurlijk al, er gaat een flinke klont boter in. Serveer het met roti of naan brood en eventueel een groene chutney.

 

De kip moet eigenlijk gegrild worden op een barbecue, maar ik heb het in de oven gegrild. Je kunt ook een goede grillpan hiervoor gebruiken.
Voor de rokerige smaak in deze curry heb ik gerookte paprikapoeder gebruikt. Neem hiervan wel het blikje waar dulce op staat, anders wordt het wel heel erg pittig!

 

Groene chutney

 

Als je er groene chutney bij wilt serveren, dan kan je hier het recept ervoor vinden.