In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden.
Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar van de munt alleen de blaadjes. Als je van pittig houdt, kan je een hele groene peper toevoegen. Maar onthoudt dat elke (groene) peper kan verschillend in pittigheid. Dit kan je checken door een heel klein stukje van de uiteinde van de peper af te bijten en te proeven. Is dit erg pittig, gebruik dan maar een halve.
Garam masala kruidenmix kan je in de meeste grote supermarkten vinden.
Ik heb deze saus o.a. gebruikt bij dit gerecht: Miso wortelen met knolselderijpuree en groene chutney
Ingrediënten
- 60 gr koriander
- 20 gr verse muntblaadjes
- 2 el limoensap
- 6 el zonnebloemolie
- 1 cm verse gember
- 1 knoflookteen
- 1/2 groene peper
- 2 el geraspte kokos
- 1/2 tl garam masala kruidenmix
- zout, naar smaak
Instructies
- Hak het bosje koriander in stukken en doe dit samen met de muntblaadjes in je keukenmachine. Voeg de limoensap en zonnebloemolie toe.
- Schil de gember en snijd dit in stukjes. Verwijder de schil van de knoflook en snijd dit in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd deze in dunne ringen.
- Doe de gember, knoflook, peper, geraspte kokos en garam masala kruiden ook in de keukenmachine samen met een beetje zout.
- Pulseer tot een dikke saus. Proef dan hoe de saus smaakt, moet er nog meer limoensap of zout bij? Als het te dik is, voeg dan nog wat olie toe en mix nog een keer.