In de Flevourbox van juni zat o.a. een biologische komkommer en bosknoflook. Ik heb deze twee gecombineerd in dit heerlijke recept van ingelegde komkommer met knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Probeer het eens!

 

Komkommer

 

Deze biologische komkommer komt van BioFood uit Almere waar ze sinds 2017 biologische
(vrucht)groente telen. Komkommer is een populaire groente in ons land. En niet voor niets, ten eerste is komkommer gezond, bevat het bijna geen calorieën en is het een veelzijdige groente. Omdat komkommers in kassen geteeld worden, zijn ze het hele jaar verkrijgbaar.

 

Behalve de grote komkommers vind je tegenwoordig ook de kleine soorten, de zogenaamde snackkomkommers, in de supermarkten en bij de groenteboer. Deze kleintjes kan je ook heel goed gebruiken voor dit recept. En in plaats van lange dunne stengels, kan je de komkommer natuurlijk ook in plakjes snijden.

 

En ik heb nog veel meer heerlijke komkommerrecepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Yoghurt komkommersaus Raita
Komkommer citroen mocktail
Bavette met gebakken lente-ui en komkommer
Yoghurtsoep met komkommer
Gazpacho van avocado, komkommer en rucola
Komkommer in zoetzuur
Komkommersalade met basilicum
Gevulde mini komkommers
Meloen komkommer smoothie met munt

 

Knoflook

 

In plaats van knoflook heb ik biologische bosknoflook van tuinderij de Stek gebruikt, die zaten namelijk ook in de Flevourbox. Een bosknoflook is een jonge knoflook die je met stengel en al kunt eten (het lijkt een beetje op de bosui). Deze zijn alleen maar in het voorjaar te koop. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan gewone knoflookteentjes.

 

Munt

 

Je kunt verse munt gebruiken in dit gerecht, maar ik heb gedroogde munt gebruikt. Dat heb ik namelijk altijd in huis. Het nadeel van verse munt is dat het zo snel verlept. Gedroogde munt heeft een iets andere smaak, maar is wel erg lekker in deze salade. Maar als jij liever verse wilt gebruiken, kan dat natuurlijk. Snijd de blaadjes dan heel fijn.

 

 

Recept Ingelegde komkommer met knoflook: