Heerlijk zelfgemaakt Irish Coffee ijs wat je maakt zonder ijsmachine: Je krijgt een traktatie! Als je van Irish Coffee houdt en van zoete lekkernijen, dan is dit smeuïge en romige met koffie doordrenkte ijs iets voor jou! En helemaal droomwaardig.
Elke zondag eten wij een toetje en dat moet natuurlijk wel zelfgemaakt zijn. Nu zijn wij gek op Irish Coffee, maar zomers is dat toch echt te warm. Wat als ik er nou eens ijs van maak? Nou ik kan jullie verklappen dat dit heel erg lekker geworden is!

 

Een delicaat evenwicht van ingrediënten in schepbaar ijs.
Het is alles wat je lekker vindt aan Irish Coffee, gewoon verfrissend koel en tegelijkertijd heerlijk smelten in je mond.
Bovendien is het ongelooflijk eenvoudig te maken. Een paar minuten om te maken en dan een paar uur geduld om te bevriezen.

 

IJs maken zonder ijsmachine

 

Hier is de lijst met ingrediënten die je nodig hebt om dit ijs zonder ijsmachine te maken:

Slagroom, die je natuurlijk zelf opklopt.

Gezoete gecondenseerde melk, samen met de slagroom is dit een heerlijk zoete basis voor het maken van ijs zonder een ijsmachine.

Instant espressopoeder, je kunt dit vervangen door oploskoffie als u dat wilt. Ik heb altijd instant espressopoeder bij de hand om te bakken.

Irish Whiskey, dit hoort echt in een Irish Coffee. Heb je een andere whisky in huis dan kan je dat ook gebruiken.
Alcohol voorkomt dat het ijs bevriest. Als je er meer van toevoegt aan je ijs, krijg je een soepeler product, maar te veel en je ijs zal nooit stollen.

Je klopt de slagroom met de gecondenseerd melk en koffiepoeder in een grote kom tot stijve pieken met behulp van een elektrische handmixer. Een keukenmixer en zelfs een garde werken ook. Het kan wel even duren voordat het stijf is!
Klop vervolgens een scheut Whiskey erdoor.
Doe het ijs over in een diepvriesbak of cakevorm en dek stevig af met plasticfolie. Zet minimaal 6 uur in de vriezer, of de hele nacht.

 

En ik heb nog meer ijsrecepten zonder ijsmachine die jij misschien ook wel lekker vindt:

Chocolade ijs
Karamelijs met zout en pecannoten
Ruby chocolade ijs
Hazelnoten ijstaart
Piña Colada ijs
Stroopwafelijs
Pornstar Martini ijs
Nutella-ijs
Limoncello ijs

 

 

Recept Mokka-ijs