Jaja, weer een lekker broodje om thuis mee te lunchen. Als je dan toch thuis moet werken, verwen jezelf dan met een lekker middagmaaltje. Deze Italiaanse bol met brie en membrillo is zo’n verwenbroodje. Besteed er even tijd aan om het te maken en geniet er dan met volle teugen van. Maak het thuiswerken leuk voor jezelf door de tijd te nemen en lekker te eten tussen de middag.

 

Brie

 

Ik ben gek op de meeste kaassoorten zowel de Nederlandse kaassoorten als de buitenlandse kazen en kaasjes. En een lekkere rijpe brie mag voor mij dan ook niet ontbreken op een kaasplank. Nu had ik veel te veel kaas gekocht maar dat is helemaal niet erg. Komt altijd op bij mij want ik kan het wel weer in een of ander gerecht verwerken. Zo ook in deze heerlijke bol. In plaats van brie kan je ook camembert, blauwe kaas of een ander lekker kaasje nemen.

 

Het lekkerst is het als de brie zacht is, desnoods leg je de plakjes even onder de grill totdat het net smelt. En daarbij het zoute van de Prosciutto en het zoete van de membrillo is een top combinatie. Niet alleen op een borrelplank maar ook op een broodje.

 

Brood

 

Een Italiaanse bol is heerlijk, het is groot en heeft een lekkere smaak. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soort broodje, stokbrood of ciabatta nemen. Wat jij maar lekker vindt. Ik moet zeggen dat zo’n grote Italiaanse bol wel goed vullend is, je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten als je eens geen zin hebt om te koken.

 

Membrillo

 

Ik had afgelopen najaar heel veel gratis kweeperen geplukt in ons dorp. Maar ja, wat ga je er dan van maken. Behalve een lekkere chutney, heb ik mijzelf deze keer eens uitgedaagd om membrillo te maken. Dit is een zoete kweepeer pasta, die ontstaat nadat je de kweeperen heel lang kookt. Je kunt het recept hier vinden.

 

Membrillo is een Spaans recept, daar heet het eigenlijk dulce de membrillo, oftewel het zoet van de kweepeer. Het wordt daar meestal bij de Spaanse schapenkaas Manchego geserveerd. Een pittige kaas die heel goed samengaat de zoete kweepeer pasta. Het goedje is te koop in speciaalwinkels, maar van mij hoef je het niet speciaal voor dit broodje te kopen hoor. Je kunt bijvoorbeeld ook een chutney, vijgenjam of honing gebruiken hiervoor in de plaats.

 

 

Recept Italiaanse bol met brie en membrillo: