Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal in de oven bereid wordt. Vul de filets met zongedroogde tomaatjes en verse basilicum, wikkel ze dan met pancetta en laat ze garen in de oven. Lekker eten is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Kip

 

Ik haal mijn kip meestal bij Karin van Polderkip. Zij houdt scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Polderkip staat voor (h)eerlijk vlees van kippen die een goed leven hebben gehad in een grote en lichte ruimte waar lekker gescharreld kan worden. Deze kippen hebben een overdekte uitloop en kunnen zelf kiezen wanneer ze een luchtje gaan scheppen. Het zijn kippen van een langzaam groeiend ras wat betekent dat ze minstens 56 dagen oud worden. Al deze aspecten zorgen voor smakelijk en mals kippenvlees.
En die heerlijk polderkip gaat heel goed samen met de polderknoflook die Karin ook verbouwt.

 

Kipfilets

 

Kipfilets vullen is een trucje, maar het is echt niet moeilijk. De kunst is om de kipfilet in de lengte doormidden te snijden en dan platter te slaan waardoor je een hele grote filet hebt die je makkelijk kunt vullen. Als jou dit te moeilijk of spannend lijkt, sla dan de hele kipfilet zodanig plat dat je een dunne filet overhoudt. Je zult dan iets langer moeten slaan om een mooie dunne platte filet te krijgen.

 

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kan je de filets met allerlei andere heerlijkheden vullen. Gebruik bijvoorbeeld een lekkere kaas, gedroogd fruit en noten. Je kunt de kipfilets ook omwikkelen met ontbijtspek of rauwe ham.
Door de filets in de oven te bakken, krijg je een lekkere sappige kipfilet.

 

Tips:

 

Je hoeft de kipfilets niet te veel te kruiden met zout, de pancetta is al vrij zout.

Houd je nog wat gebraden gevulde kipfilet over, dan is dit de volgende dag erg lekker op brood. Snijd ze hiervoor dan in dunne plakjes.

 

 

Recept Italiaanse kipfilet uit de oven: