Wij zijn gek op Sloppy Joes en deze keer heb ik Italiaanse Sloppy Joes gemaakt. Een broodje rul gebakken gehakt met Italiaanse smaken. Het is een complete maaltijd in een broodje en wat voor een! En je hebt er maar één pan voor nodig, dat is ook altijd fijn.
Sloppy Joes
Een Sloppy Joe oftewel Sloppy Joes is een broodje dik belegd met rul gebakken gehakt in tomatensaus. Het is een bekend Amerikaans gerecht en af en toe eten wij dit. Manlief is gek op Amerikaanse gerechten omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij heimwee en dan gooi ik maar weer een Amerikaans recept in de strijd om de pijn iets te verzachten. Want ja uiteindelijk is hij voor mij vertrokken uit Amerika, dus mag ik hem dan wel verwennen met de Amerikaanse klassiekers.
Ik moet je wel van tevoren waarschuwen, dit broodje eten wordt een knoeiboel. Maar het is het dubbel en dwars waard. Het broodje zit namelijk zo vol met het gehaktmengsel, dat netjes eten niet mogelijk is. Zoals Jamie Oliver altijd zo mooi zegt; ‘there is no polite way to eat this’! En zo is het.
Gehakt
Ik heb nu mager runder gehakt gebruikt, maar je kunt ook half-om-half of kipgehakt gebruiken. Het belangrijkste is dat je het gehakt goed rul bakt, laat het lekker bruin en krokant worden voordat je het blikje tomaten erbij doet.
Dan laat je het net zo lang bakken tot de saus helemaal ingedikt is.
De Italiaanse smaakmakers in het gehakt zijn de ui, knoflook, paprika en Italiaanse gedroogde kruiden.
Daarop komt dan de mozzarella kaas, het lekkerst is het om het broodje met de kaas even onder de grill te doen, zodat het kan smelten. Heb ik helaas niet gedaan.
En dan natuurlijk een lekkere zelfgemaakte pesto* erop.
Tips:
Als brood kan je Italiaanse bollen of Ciabatta brood nemen.
Serveer er een lekkere groene salade bij.
Ik heb ook nog een heerlijke vegetarische variant voor jullie, namelijk deze BBQ Sloppy Joe van pulled oats.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Italiaanse Sloppy Joes
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 600 gr mager rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 4 broodjes
- 2 bollen mozzarella
- 4 el zelfgemaakte pesto*
Instructies
- Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Snijd de mozzarella in plakken. Bak de broodjes eventueel af of verwarm ze in de oven.
- Verwarm een scheut olie in een grote (hapjes)pan op hoog vuur. Bak hierin de ui, paprika en knoflook al roerend. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul, goudbruin en gaar.
- Doe het blikje tomatenblokjes en kruiden erbij en laat dit op hoog vuur net zo lang pruttelen tot er een dikke gehaktsaus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de broodjes doormidden en verdeel de gehaktsaus over de broodjes. Beleg ze met de mozzarella en lepel de pesto erop.