Wij zijn gek op Sloppy Joes en deze keer heb ik Italiaanse Sloppy Joes gemaakt. Een broodje rul gebakken gehakt met Italiaanse smaken. Het is een complete maaltijd in een broodje en wat voor een! En je hebt er maar één pan voor nodig, dat is ook altijd fijn.

 

Sloppy Joes

 

Een Sloppy Joe oftewel Sloppy Joes is een broodje dik belegd met rul gebakken gehakt in tomatensaus. Het is een bekend Amerikaans gerecht en af en toe eten wij dit. Manlief is gek op Amerikaanse gerechten omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij heimwee en dan gooi ik maar weer een Amerikaans recept in de strijd om de pijn iets te verzachten. Want ja uiteindelijk is hij voor mij vertrokken uit Amerika, dus mag ik hem dan wel verwennen met de Amerikaanse klassiekers.

 

Ik moet je wel van tevoren waarschuwen, dit broodje eten wordt een knoeiboel. Maar het is het dubbel en dwars waard. Het broodje zit namelijk zo vol met het gehaktmengsel, dat netjes eten niet mogelijk is. Zoals Jamie Oliver altijd zo mooi zegt; ‘there is no polite way to eat this’! En zo is het.

 

Gehakt

 

Ik heb nu mager runder gehakt gebruikt, maar je kunt ook half-om-half of kipgehakt gebruiken. Het belangrijkste is dat je het gehakt goed rul bakt, laat het lekker bruin en krokant worden voordat je het blikje tomaten erbij doet.
Dan laat je het net zo lang bakken tot de saus helemaal ingedikt is.
De Italiaanse smaakmakers in het gehakt zijn de ui, knoflook, paprika en Italiaanse gedroogde kruiden.

 

Daarop komt dan de mozzarella kaas, het lekkerst is het om het broodje met de kaas even onder de grill te doen, zodat het kan smelten. Heb ik helaas niet gedaan.
En dan natuurlijk een lekkere zelfgemaakte pesto* erop.

 

Tips:

 

Als brood kan je Italiaanse bollen of Ciabatta brood nemen.
Serveer er een lekkere groene salade bij.
Ik heb ook nog een heerlijke vegetarische variant voor jullie, namelijk deze BBQ Sloppy Joe van pulled oats.

 

Recept Italiaanse Sloppy Joes