Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe.

 

Dubbeldoel koe

 

Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is om een mooie stukje rundvlees te geven. Meestal gaat het vlees van deze koeien naar het buitenland, maar het is veel duurzamer om het vlees zelf te gebruiken. Het is natuurlijk vreemd dat wij vlees vanuit de hele wereld naar ons land importeren en dat wij zelf goed vlees weer exporteren.
Na het melken krijgen de koeien een rustperiode om de kwaliteit van het vlees te optimaliseren. Ze worden gevoederd om uit te groeien tot een vleeskoe.
Dit levert o.a. smaakvol 100% naturel gehaktvlees op wat je weer voor vele recepten kunt gebruiken. Heerlijk Hollands rundergehakt! En daar maken we dan deze Caribische burger van.

 

Cassave chips**

 

Als je echt iets bijzonders bij deze burger wilt serveren, maak dan chips van de cassave wortel. De cassave wortel schil je en snijd je in chips. Dan kook je ze gaar, laat ze goed uitlekken. Daarna frituur je ze. Het resultaat is een ontzettend lekkere chips die krokant van buiten is en heerlijk ‘fluffy’ van binnen. Als je besluit om ze te maken omdat het zo goed bij deze hamburger past en bij het Caribische thema van deze burger, dan vind je hier het recept van de chips. Dus alleen de chips maken hè en niet de bakkeljauw.

 

Recept Jamaican hamburger met chipotlesaus: