Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella in een grote pan bereid.

Het is een pan vol met comfortfood. Het is even wat werk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Dit Creoolse gerecht kent zoveel verschillende variaties. Ieder gezin heeft zijn eigen recept en verwerkt hierin wat lokaal verkrijgbaar is of wat ze lekker vinden. Meestal is het wel een variatie van kip, worst, ham, zeevruchten en/of schelpdieren en soms zelfs krokodil.

 

Jambalaya met chorizo en garnalen

 

Ik heb voor deze jambalaya heerlijke verse chorizoworstjes gebruikt, die geven het gerecht nog meer smaak. In jambalaya gaat meestal een andouille worst (pittig), vlees, groenten en schaal- en/of schelpdieren.
Ik heb snelkokende zilvervliesrijst gebruikt, zodat het gerecht iets sneller klaar is.
Het is een hele grote pan vol geworden, maak het als je veel gasten hebt en zet de pan lekker op tafel.

 

Amerikaanse recepten

 

Zoals je hierboven hebt gelezen, kan je meerdere Amerikaanse gerechten vinden op de site. Zo ook deze Broodje Po Boy met garnalen.