Ik had me al zo lang voorgenomen om deze Japanse Yakatori kipspiesjes eens te maken maar het kwam er maar niet van. Nu was het eindelijk zo ver en man oh man, had ik ze maar eerder gemaakt. Deze kipspiesjes zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Dit recept ga ik zeker vaker maken, maar ja dat zeg ik van zoveel lekkere recepten en dan komt het er niet van. Maar ik weet zeker dat hier vaker om gevraagd zal worden in huize Culinea.

 

Yakatori

 

Yakatori is een typisch Japans gerecht. Het zijn bamboespiesjes met kippenvlees welke origineel boven een kleine houtskoolgrill gegrild worden. Tijdens het grillen worden ze gekruid met een speciale saus. Je vindt dit gerecht in veel Japanse eetkraampjes, maar ook in de restaurants wordt dit gerecht geserveerd.
Het kippenvlees wordt in kleine blokjes gesneden en krokant gegrild boven het vuur.
Het lekkerste is om dit van kipdijfilets te maken, dit vlees blijft lekker sappig van binnen omdat het wat vetter is dan kipfilets. Je kunt het van kipfilets maken, maar dit wordt dan wat droger.

 

Japanse gerechten

 

De Japanse keuken is zeer uitgebreid, van sushi, sashimi, tempura tot aan noedelsoep. Deze keuken is zeer smaakvol en staat bekend om de manier waarop de gerechten opgemaakt worden op de borden. Het oog wil ook wat bij de Japanners. Door de vele sushi restaurants, wordt deze keuken meer bekend bij ons. Maar het heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar sushi.

Sojasaus is wel een heel belangrijk ingrediënt in deze keuken. Deze smaakmaker wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het geeft het gerecht een heerlijke umami smaak.

Je kunt op de site diverse Japanse gerechten vinden, zoals deze heerlijke hartige Japanse pannenkoek (okonomiyaki) of een heerlijke Misosoep. Zoek maar onder de Japanse keuken en je zult nog meer recepten vinden uit deze keuken.

 

Tips:

 

Mirin is een zoete rijstwijn en zeer welke gebruikt wordt in marinades en dressings. Het is het zoete zusje van sake. Je kunt dit vinden in de grotere supermarkten of sowieso bij een toko.
Serveer de Yakatori met gekookte witte rijst en zoetzuur van komkommer.
Je kunt de kip ook vervangen door blokjes zalm. Grill deze heel kort (ongeveer 2-3 minuten).
Deze spiesjes zijn ook heel erg lekker op de barbecue.

 

 

Recept Japanse Yakatori kipspiesjes: