Vis is goed voor je en wij proberen het toch wel één of twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar wel erg lekker. Van de week stond deze heerlijke Kabeljauw burger met erwten spread op het menu.

 

Visburger

 

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht, maar verder niets erbij. Ja dan is het een kwestie van kijken wat er nog in de voorraadkast, keukenkastjes, koelkast of vriezer ligt. Zo ontstaan mijn meeste recepten. Ik had nog afbakbroodjes, dus dacht ik we gaan een visburger maken. Maar ja geen sla in huis. Wat past er goed bij vis, juist erwtjes. Die heb ik altijd wel een zak in de vriezer liggen. Heb daar mijn te lekkere erwten spread van gemaakt. Het recept hiervoor vind je trouwens hier*.

 

En ik had een grote pot wasabi mayonaise gehad, die wilde ik ook gebruiken. Op de Oosterse toer dus, daarom de kabeljauw met de rode currykruiden bestrooid. Heb jij deze kruiden niet in huis, dan is kerriepoeder een goede vervanger hiervoor. Dat heeft iedereen toch wel in z’n kruidenkastje staan, nietwaar?

 

Makkelijke maaltijd

 

Het is een makkelijke maaltijd, wat snel klaar is. Dat willen we allemaal toch wel op een drukke dag. De erwten spread is met een keukenmachine in no-time gemaakt en de vis heeft maar een paar minuutjes nodig om te bakken. Dan heb je toch een volwaardige maaltijd op je bord getoverd in een hele korte tijd.
Dus geen kant-en-klare visburgers meer kopen in de winkel, maar gewoon een vers visje in de pan gooien. Veel lekkerder en gezonder.

 

Vis is meestal snel klaar en daarom ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Ik heb diverse visrecepten op de site staan, zoek ze maar eens op onder de Categorie Vis. Deze Oosterse zalmpakketjes uit de oven zijn heerlijk en ook snel bereid.

 

Recept Kabeljauw burger met erwten spread: