Als je mooie verse kabeljauw ziet liggen, koop deze dan en maak deze heerlijke Kabeljauw met witte bonenpuree en prei ermee.
Lekker toetje na dit gerecht is deze Mandarijnparfait met pistachenoten.
Als je mooie verse kabeljauw ziet liggen, koop deze dan en maak deze heerlijke Kabeljauw met witte bonenpuree en prei ermee.
Lekker toetje na dit gerecht is deze Mandarijnparfait met pistachenoten.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Spoel de preistengels goed af en snijd ze in 3 stukken. Blancheer de preistukken ongeveer 3 minuten in gezouten water. Giet dan af.
Laat de prei uitlekken op keukenpapier en zet een grillpan op hoog vuur. Giet een beetje olijfolie over de prei en grill deze ongeveer 5 minuten rondom in de pan (het mag geblakerd worden). Haal de prei uit de pan.
Bestrooi de Baharat kruiden en peper en zout over de vis en bak deze rondom aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Leg de vis dan op een ovenschaal en bak ongeveer 5 minuten in de oven.
Snijd de citroenschil in kleine stukjes en verwarm met de bonen en de melk in een pannetje.
Pureer dan (grof) met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de buitenste donkere ring van de prei en snijd deze in stukjes en voeg dit bij de bonenpuree.
Lepel de puree op een bord, leg hierop wat stukken prei en daarop de kabeljauw.