Kabeljauw omwikkeld met Pancetta en Garnaaltjes

Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen. Het is niet zo moeilijk te bereiden als het lijkt. En de saus met de garnaaltjes maakt het gerecht helemaal af.
Meestal eten wij geen aardappel, vlees (vis) en groenten. Maar ik vond alleen broccoli bij dit gerecht iets te karig. Maar ja omdat ik bijna nooit aardappelen is huis heb, bedacht ik deze witte bonenpuree erbij. Ik kan je verklappen dat het een heerlijke combinatie geworden is. Dus een pot witte bonen op voorraad hebben, heeft zo zijn voordelen.

 

Ben je ook zo gek op kabeljauw? Dan heb ik nog een ander lekker recept voor je, namelijk deze Kabeljauwhaasjes met tabouleh.

Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes. Ben je gek op vis dan moet je deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes echt eens proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 kabeljauwhaasjes (125 gr)
  • 160 gr pancetta
  • 1 glas droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon
  • 200 ml crème fraiche
  • 150 gr garnaaltjes (gekookt)
  • 1 pot (720 gr) witte bonen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan
  • 500 gr broccoli
  • 20 gram boter
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Dep de kabeljauwhaasjes droog en omwikkel ze met de pancetta. Zet ze weer even afgedekt terug in de koelkast.
  • Giet de witte bonen af en spoel ze af. Doe een flinke scheut olie in een pan en bak hierin op laag vuur de knoflook en tijmblaadjes ongeveer 1 minuutje.
  • Voeg de witte bonen toe en laat op middelhoog vuur warm worden. Doe de citroenrasp en sap erbij en prak tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Houd dit op een laag vuurtje warm.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en de kabeljauw op matig vuur in 5-8 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Intussen kook je in een pan de witte wijn en visbouillon tot een stroperige saus. Doe hierbij de crème fraiche en laat nog even inkoken. Vlak voor het serveren voeg je de garnalen bij de saus.
  • Kook ondertussen de broccoli in een pan met water met een beetje zout gaar. Als de broccoliroosjes gaar zijn, giet ze dan af en doe ze terug in de pan met een klontje boter.
  • Verdeel de kabeljauw over vier borden en serveer met de saus, broccoli en witte bonenpuree ernaast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating